Днес каменната стена на градинката до Централните хали в началото

...
Днес каменната стена на градинката до Централните хали в началото
Коментари Харесай

Столичната община с екоинициативи: Почисти графити от Пиротска и ще мие тунела в Люлин

Днес каменната стена на градинката до Централните хали при започване на пешеходната част на ул. " Пиротска " беше почистена от графити, оповестиха от Столичния инспекторат.

Служители на инспектората откриха съществуване на драсканици, изразяващи крайни неприлични послания и хулигански надписи, изрисувани по стената.

С помощта на специфичната екологосъобразна система за унищожаване на графити - Ghibli skib silent - е почистена над 50 кв. м нечиста повърхност. С това стартира първият стадий от работния план по цялостното разчистване на ул. " Пиротска " в пешеходната й част от нерегламентирани графити.

Предстои и напълно възобновяване на електрическите табла, които ще бъдат изрисувани от известни художници.

Улица " Пиротска " ще се трансформира във втората почистена по този метод улица, откакто през 2020 година по този начин беше изменен образът на ул. " Цар Иван Асен II ", осведомят от инспектората.

От Столичната община оповестиха и че транспортният тунел на " Люлин " ще бъде почистен през нощта в събота, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

От 0:30 ч. до 4:30 ч. на 28 август се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Царица Йоана " в сектора от бул. " Д-р Петър Дертлиев " до бул. " Вардар " /транспортен тунел Люлин/. Промяната се постанова по отношение на миенето на булеварда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР