Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo

...
Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo
Коментари Харесай

Екипи на Столична община на проверки кой замърсява въздуха в града

" Днес качеството на въздуха над София не е толкоз лошo какъв брой беше през вчерашния ден. В момента равнищата на фините прахови частици (ФПЧ) са в нормата съвсем на всички места. По-добрите метеорологични условия, повдигането на мъглите, вятъра способстват са навлизането на чист въздух над града.

Вчера призовахме хората да употребяват градския превоз, с цел да понижим въздействието на един от главните замърсители – колите.

Въпреки всичко, данните демонстрират, че през нощта равнището на праховите частици на доста места е било над нормата. Това е резултатът от потреблението на твърди горива и изключително горенето на масла и гуми ".

Това написа в персоналния си профил във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

" И през днешния ден Столичният инспекторат ще продължи да ревизира обекти из града, с цел да понижим оптимално нарушаванията. От началото на месец декември са осъществени над 450 инспекции на обекти, евентуални източници на замърсяване на атмосферния въздух. Съставихме 65 акта и санкции с фиш. Само през вчерашния ден инспекциите бяха 87. За съпоставяне в предходната година за интервала 1-20 декември са осъществени 44 инспекции и формирани 32 акта, а през 2021 г надлежно 30 инспекции и 16 акта.

Фокусът ни е върху замърсители като автосервизи, пунктове за промяна на гуми, цехове и строителни обекти. Най-честите нарушавания са за нерегламентирано горене и замърсяване от строителни обекти като превоз на боклуци без чергила, замърсяване на улиците от камиони с тиня по гумите и други ", написа още кметът./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР