Днес жители на пловдивското село Церетелево блокираха за час общинския

...
Днес жители на пловдивското село Церетелево блокираха за час общинския
Коментари Харесай

Пловдивско село на бунт: Блокира път заради безводие

Днес поданици на пловдивското село Церетелево блокираха за час общинския път Неделево-Церетелево-Царимир, поради проблематичен тръбопровод. Полиция отбиваше колите по обход.

Проблемът е от повече от две години, само че в този момент от пет месеца нямаме обикновено водоподаване, доста постоянно в обитаемото място няма вода, водоизточникът не доближава, сподели Българска телеграфна агенция кметът на селото Върбина Тотева.

Когато има вода, налягането е толкоз едва, че нито перални, нито бойлери работят, описват жителите на селото. По думите им, повредите са чести и мъчно откриваеми от ВиК експертите.

Тръбопроводната мрежа в селото е доста остаряла. През годините са правени частични усъвършенствания, само че в този момент са почнали още веднъж чести повреди, които не се отстраняват на време, споделя кметът.

По думите й до момента е трябвало да бъде сменено 1250 метра трасе от водопровода в проблематичен терен, което към момента не е почнало. Опасенията на хората са, че в този момент със стоплянето на времето още веднъж ще намалее водата във водоизточника и ще се стигне до обстановка от преди две години, когато без вода са били четири села от община Съединение.

За Българска телеграфна агенция кметът на общината Атанас Балкански, сподели че е наясно с проблемите в селото. Селата Любен, Правище, Церетелево и Неделево се зареждат от една обща помпена станция. По димите му от началото на годината са продухвани кладенци, сложена и нова помпа особено захранваща Церетелево и е закрепено ситуацията, само че тръбопроводът в селото е тотално амортизиран.

За на следващия ден е планувана взаимна среща на кметовете на селото и на община Съединение с шефа на ВиК-Пловдив за търсене на решение за замяна на ВиК инсталацията в обитаемото място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР