Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог д-р

...
Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог д-р
Коментари Харесай

Става ясно ще остане ли д-р Иван Димитров в ареста

Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на пловдивския рентгенолог доктор Иван Димитров, задържан по обвиняване в ликвидиране на апаш , нахлул в дома му.
 
Прокуратурата може да реши да наложи и друга мярка с оглед доказателствата – да го пусне под домакински арест или да наложи мярка подписка.

 
Недоволството против задържането на доктор Димитров продължава да пораства . Вчера за повторно жители се събраха в Пловдив , с цел да изкажат поддръжката си за него. Протести имаше и в други градове – София , Варна и Стара Загора . Навсякъде хората се включиха в подписка с искане за освобождение на доктор Димитров, а също и за промени в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната самозащита.

През нощта в четвъртък против петък в жилището на доктор Димитров влезнал апаш. Докторът го усетил, само че при последвалия опит да го хване бил намушкан с нож от крадеца. След това последвал изстрел, а крадецът бил открит на улицата върху похлупак на автомобил. Тялото било на Дживизов.

Жоро Джевизов-Плъха е с богато престъпно минало, с няколко присъди за обири.
 
Разследването досега е в дейна фаза. Извършени са огледи на мястото на престъплението, разпитани са голям брой очевидци. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР