Днес Израел ще се защитава пред най-висшата съдебна инстанция на

...
Днес Израел ще се защитава пред най-висшата съдебна инстанция на
Коментари Харесай

Израел ще отговаря на обвиненията на Южна Африка за геноцид пред Международния съд


Днес Израел ще се пази пред най-висшата правосъдна инстанция на Организация на обединените нации - Международния съд (МС), в която Южна Африка я упрекна в осъществяване на геноцид против палестинците в Газа, заяви Си Ен Ен.

На 11 януари Южна Африка показа пред Министерски съвет, че управлението на Израел " има желание да унищожи палестинците в Газа " и изиска от съда да подреди на Израел да приключи военната си акция в анклава.

Израел ще даде своя отговор през днешния ден, откакто съвещанието бъде възобновено в Хага, Нидерландия.

Преди чуването, израелски публични лица отхвърлиха делото като " неуместна кървава клюка ", и упрекнаха Южна Африка, че " действа като юридическа ръка на Хамас ".

Израелският президент Исаак Херцог разгласи, че страната ще отстоява тезата, че води войната си при самоотбрана, и ще покаже, че Израел прави " всичко допустимо " при " извънредно комплицирани условия ", с цел да сведе до най-малко цивилните жертви.

Адвокатите, представляващи Израел, ще разполагат с три часа, с цел да показват причините си.

През идващите дни съдийската гилдия на Международния съд ще реши дали да удовлетвори настояването на Южна Африка за " незабавни ограничения ", което може да накара съда да подреди на Израел да спре войната си в Газа.

Окончателното решение на съда за това дали счита, че Израел е направил геноцид, може да отнеме години. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР