Днес Израел провежда парламентарни избори, като секциите са отворили врати

...
Днес Израел провежда парламентарни избори, като секциите са отворили врати
Коментари Харесай

Парламентарни избори в Израел: премиерът Нетаняху търси рекорден пети мандат

Днес Израел организира парламентарни избори, като секциите са отворили порти в 7 часа и ще затворят в 22 часа вечерта.

Да гласоподават имат право 6,3 млн. души, като се твърди, че представителите на малцинствата могат да окажат огромно въздействие. Право на глас имат всички лица над 18-годишна възраст.

На изборите изпъкват две партии – „ Ликуд “, която се бори за победа и от която е част сегашният министър председател Бенямин Нетаняху, и центристката партия „ Синьо и бяло “ с водач Бени Ганц, която съгласно изследвания водеше пред партията на премиера.

Нетаняху се бори за преизбиране и пети мандат на поста си.

Гласът на младите израелци обаче ще покаже утвърждават ли те по-твърдата политика по отношение на палестинците. Вотът се организира на фона на принуждение в палестинските територии и израелски удари в Газа.

Проучванията също по този начин настояват, че макар преднината на Ганц Нетаняху е в по-добра позиция да образува държавно управление.
На протест в Ерусалим в понеделник той сподели на последователите на „ Ликуд “ да не бъдат " самодоволни " и ги прикани да се появят в изборни секции. Премиерът предизвести, че неговите противници към момента могат да завоюват.

Според сътрудник на Би Би Си Нетаняху е изправен пред неуместна изборна конкуренция, преследвана от обвинявания за корупция и разгорещена от спора с палестинските бойци.

Премиерът отхвърля обвиняванията против него за корупция и споделя, че е жертва на политически „ лов на вещици “, който цели да повлияе на изборите.

Според неговия конкурент Ганц пък министър-председателят желае да промени закона, с цел да се защищити от правосъдно гонене.

" Целта е да се сътвори правна цитадела, която да подсигурява имунитета му пред сериозните обвинявания, пред които е изправен ", споделя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР