Днес излязоха две социологически изследвания – на Тренд и на

...
Днес излязоха две социологически изследвания – на Тренд и на
Коментари Харесай

Социолог: Възможно е ВМРО и Демократична България да имат евродепутати

Днес излязоха две социологически проучвания – на ”Тренд ” и на ”Маркет линк ”. Тази динамичност на електоралните настройки разяснява пред БНР социологът Стойчо Стойчев, учител в СУ ”Св. Кл. Охридски ”.
" Динамика на публичното доверие, съгласно мен, не е имало въобще. Тази динамичност по-скоро е единствено в социологическите изследвания. Предишните изследвания бяха направени във вихъра на свадите с жилищата. В средата на април се появиха данните, че Българска социалистическа партия изпреварва с 1,5% ГЕРБ, а в този момент е тъкмо противоположното ".

Социологът счита, че не е нужно даже да се гледат социологически данни, с цел да се знае, че има три сигурни партии – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които наложително влизат освен в Екологичен потенциал, само че и при всевъзможни други избори:

" В последните дни се спекулира доста дали Вътрешна македонска революционна организация биха могли да преминат бариерата, като се екстраполира абсурдът с парцелите на Каракачанов. И другата партия под въпрос е Демократична България. Като още веднъж се спекулира с това дали те ще съумеят да активизират задоволително доверие. Голяма е вероятността тези две партии да имат по един народен представител, тъй като, от една страна, ГЕРБ не биха могли да изгубят толкоз от жилищата, колкото биха могли да завоюват Демократична България от готовност на някакъв протестен избор, колкото и дребен да е той. А въпреки това, организации като Вътрешна македонска революционна организация печелят въз основата на антиевропейското говорене ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР