Днес имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната, за

...
Днес имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната, за
Коментари Харесай

Славов: Имаме изключително важен дебат за бъдещото на страната

Днес имаме извънредно значим спор за бъдещото на страната, за това каква България желаеме да бъдем, в каква страна желаеме да живеем - дали желаеме да сме в страна, която е европейска правова страна, или в страна, която е някакъв хибриден режим сред народна власт и някакъв властнически режим, някъде в периферията на Европа.

Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов по време на дебата в Народното събрание по първото четене на предложенията за промени в Конституцията. 

Мисля, че по този главен въпрос всички ще кажем, че желаеме да живеем в европейска правова страна, уточни той. Тази европейска правова страна обаче има своите атрибути, своите характерности, означи Славов. 
 
„ Ключова характеристика на европейската правова страна е справедливото правораздаване, самостоятелен и обективен съд. Това е една от главните цели на предлагането за промени в Конституцията “, уточни той.

Другата характеристика на европейската правова страна е, че отговорните по обективен ред биват осъдени, биват повдигнати преди този момент обвинявания, за което е нужна самостоятелна, професионална, виновна прокурорска работа, означи министърът. 

Той добави, че това са две от главните цели на този законопроект и изрази убеденост, че по тях никой в действителност не спори. Целите са ясни, задачите са такива от много време и е извънредно време да ги изпълним на практика, сподели Атанас Славов.

Спорим по средствата - по какъв начин да реализираме самостоятелен и обективен съд, по какъв начин да реализираме отчетна и виновна прокуратура, по какъв начин да подсигуряваме третата съществена цел – по-добра отбрана на правата на жителите, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР