Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален

...
Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален
Коментари Харесай

Петков: Няма да подкрепим първия мандат

" Днес имахме доста задълбочено обсъждане на Коалиционен съвет, на Национален съвет и в този момент на Парламентарна група. Отговорът е, че няма да подкрепим първия мандат ", заяви Кирил Петков, представен от БГНЕС.

" Започваме за работим за втория мандат, който виждаме като единствената опция пред България да не вървим на шести избори ", съобщи Петков.

Христо Иванов акцентира, че това, с което ще стартират, е съвещания с всички политически сили в Народното събрание по тяхната подготвеност да поддържат съответни промени в Конституцията.

" Смятаме, че обстановката, която се сътвори в последните дни, удостоверява нашата дълготрайна позиция, че българската политическа система, институционална система не може да се възстановява без дълбока амбициозна смяна в Конституцията, във връзка с Висшия правосъден съвет, във връзка с Прокуратурата ", означи той и добави, че е явно, че всичко останало дава къси съединения.

" Така, че ние ще стартираме този диалог, с цел да забележим има ли политическа база, на която да може да се образува конституционно болшинство, на база на което в действителност вторият мандат да може да бъде осъществен, тъй че това ще бъде нашият акцент оттук насетне ", изясни Иванов.

Той посочи, че ще беседват с всички политически сили, в това число и с " Възраждане ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР