Днес има шанс да се избере председател, чувството за оцеляване

...
Днес има шанс да се избере председател, чувството за оцеляване
Коментари Харесай

Миков се избъзика с депутатите: Функцията на парламентарния шеф е да затваря народни представители в мазето, когато не слушат

" Днес има късмет да се избере ръководител, възприятието за оцеляване ще тикне към това депутатите. Политическата рецесия обаче се задълбочава ". Това съобщи пред БТВ някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков.  

" Политическото съмнение се задълбочава. Видяхме на последните избори ниската изборна интензивност, огромния брой гласове, които не поддържат никого, както и фрагментацията в Народно събрание. Вчера имаше тържествено съвещание. Вместо да се повдигне настроението, от трибуната се упрекваха кой повече е откраднал. В същото време всичко това се случваше пред дипломатическия корпус и пред телевизионните фенове. Когато станах ръководител, разликата ни с ГЕРБ беше доста дребна, само че имаше болшинство, което надалеч надхвърляше резултатите на ГЕРБ. Днес няма даже настройка за образуване на ръководеща коалиция. Тогава ГЕРБ беше на акъла на Политическа партия и потегли да бойкотира. Мантрата " вие сте първи, то си е ваша работа " е разрушителна. Липсва съревнование на политики. Като че ли имаше през вчерашния ден повтаряне на встъпителните и заключителните речи от предизборната акция. Големият въпрос е в възприятието за отговорност. Всеки на думи се пробва да покаже угриженост, а в това време сякаш има боязън от зимата. Другият въпрос е по какъв начин ще се разпределят комисиите, с цел да стартира Народното събрание работа. Ще има ли краткотрайни групи, както през 2005 година Тогава нямаше министър председател и държавно управление, само че Народното събрание работеше и имаше краткотрайни комисии ", сподели още Миков. Той се пошегува и на въпрос знаят ли депутатите какви са функционалностите на ръководителя на Народното събрание: " Може да затваря депутатите в мазето, когато са непослушни ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР