Днес има недостиг на батерии за електрически превозни средства, а

...
Днес има недостиг на батерии за електрически превозни средства, а
Коментари Харесай

Ford залага на електромобилите и подготвя нова схема за работа с дилърите

Днес има дефицит на акумулатори за електрически транспортни средства, а разноските за материали като никел и кобалт се усилват. И въпреки всичко международните автомобилни производители виждат бъдещето си в електрификацията. Ford Motor съобщи, че след 4 години възнамерява да сглобява милиони електрически коли годишно. Тъй като електрическите транспортни средства съставляват възходящ дял от международния пазар на транспортни средства, Ford разгласи през март, че има намерение да раздели напъните сред класическите и електрическите транспортни средства.

Джим Фарли, президент на Ford Motor, сподели, че компанията чака да създава повече от 2 милиона електрически транспортни средства годишно до 2026 година И това ще стане, както посочи топ мениджърът, с разширение на оперативната облага. Според Джим Фарли, компанията навлиза в нова епоха, в която ще може да освежи електрическите си транспортни средства посредством софтуерни надстройки, акумулатори и електрически мотори - тъкмо както го прави Tesla.

На процедура това значи, че най-скъпите елементи на транспортното средство - ламаринени панели на каросерията и фрагментите, които образуват общите му пропорции - не би трябвало да се сменят прекомерно постоянно. „ Докато навлизаме в нова цифрова форма за нас, имаме опция да опростим инженеринга на плана. Нашите цели са съвременен програмен продукт, технология за дигитален екран, система за самонасочване и технология за самостоятелно шофиране. И, несъмнено, по-мощни мотори “, сподели Джим Фарли.

Обикновено Ford преразглежда своите обичайни модели коли на всеки 5-7 години. Ако компанията може да удължи това време, като разчита на софтуерни актуализации, с цел да поддържа колите си свежи малко по-дълго, това може да спести доста, споделят автомобилни специалисти. Това е единствено част от метода, по който Ford чака да усили своя действен марж до 10% до 2026 година

За второто тримесечие на тази година компанията регистрира поправен действен марж от 9,3%. Този резултат беше подкрепят от запасите от нови транспортни средства, което разреши на Ford да увеличи цените. Според специалисти Ford не е в най-хубавата позиция по отношение на компании като Tesla, които продават своите електрички непосредствено на потребителите, т.е. заобикаляйки такова междинно звено като дилърите. В същото време Ford не възнамерява да ликвидира формалните си сътрудници, защото те се употребяват със законова отбрана в доста американски щати, което на процедура не разрешава на Ford да продава коли непосредствено на своите клиенти, както прави Tesla.

Но Джим Фарли сподели, че Ford вижда метод да понижи маржа на дилъра, който съгласно него е към 2000 $ на транспортно средство. Това ще бъде реализирано посредством поддържане на запасите от коли на дилърите допустимо най-ниски и посредством смяна на метода, по който Ford продава своите подготвени артикули. Ключът към това - Ford възнамерява да разреши на своите клиенти да поръчват електрически транспортни средства онлайн, вместо да ги купуват от дилърски хранилища. Според Джим Фарли, дилърите ще разполагат единствено с няколко нови коли на склад, задоволително, с цел да предложат на клиентите тест драйв, преди да могат да създадат поръчка.

Тоест евентуалните купувачи са поканени да поръчат кола онлайн от най-близкия дилър, като са „ по чехли в къщи “, а дилърът ще достави поръчаното транспортно средство. Джим Фарли пресмята, че по-малките дилърски ресурси от коли, съчетани с онлайн поръчките, ще понижат дилърските маржове до $1200-$1300 на транспортно средство (срещу актуалните $2000), като в това време подсигуряват рентабилността на дилърския бизнес на Ford.

Новата тактика на автомобилния производител ще освободи дилъра от нуждата да има безценен инвентар, което ще разрешава (поне на теория) да се концентрира повече върху обслужването и клиентите. Това ще даде на компанията преимущество, което не е сравнимо с бизнеса на производителите на електрически коли, които продават колите си непосредствено. „ Ще имаме малко по-различна игра от чисто електрическа компания “, сподели Джим Фарли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР