Днес или в следващите няколко дни България вероятно ще подаде

...
Днес или в следващите няколко дни България вероятно ще подаде
Коментари Харесай

България подава заявка до дни заявка по механизма за сътрудничество с ЕЦБ

Днес или в идващите няколко дни България евентуално ще подаде поръчка за механизма за съдействие и по този начин ще одобри надзора на Европейската централна банка. Това стана ясно нощес на специфична конференция след съвещанието на Еврогрупата. Механизмът за тясно съдействие е методът, по който страните отвън еврозоната могат да вземат участие в банковия съюз на евросъюза.

До една година България може да се причисли към чакалнята за еврозоната. Страната ни обаче, ще би трябвало да извършва прецизно поетите задължения, сподели Беноа Кюре от ЕЦБ.

„ Еврото е валутната на Европейски Съюз и ние приветстваме желанието на страните отвън еврозоната да вкарат единната валута. В същото време е извънредно значимо страните, които одобряват еврото да са добре готови - стопански, финансово и институционално “, добави Беноа Кюре.

Извънпарламентарната съпротива дефинира снощното решение на Еврогрупата като проява на неналичието на доверие към България. Според съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, особено за България е била основана нова чакалня, която да е нещо като преддверие към другата чакалня.

„ Тепърва следва пускане на процедурата за по този начин нареченото засилено съдействие и категорично са си уговорили опция от позиция на тази оценка да удължава периодите, в които ние ще получим дата за присъединение към банковия и надлежно „ чакалнята “ на еврозоната “, сподели Христо Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР