Днес или утре най-късно Държавен фонд Земеделие“ ще направи окончателните

...
Днес или утре най-късно Държавен фонд Земеделие“ ще направи окончателните
Коментари Харесай

Най-късно утре Земеделският фонд превежда окончателните плащания на площ

Днес или на следващия ден най-късно Държавен фонд „ Земеделие “ ще направи окончателните заплащания за главното подкрепяне на приходите за резистентност (плащанията на повърхност, или добре познатите СЕПП), които са от значително значение на тези земеделци, които по разнообразни аргументи не получиха нито стотинка в края на предходната година (около 6 500), когато бяха преведени първите дотации.

До 24 май своите директни заплащания ще получат и младите аграрни производители, до момента в който дотациите по екосхемите от директните заплащания ще се преведат до 31 май.

Това заяви за Синор.бг ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов, който в детайли показа резултатите от петъчната среща с екипа на служебния министър на земеделието Георги Тахов, извършена в уголемен състав от страна на съюзите, членуващи в асоциацията. Тази среща е от голямо значение за целия аграрни отрасъл, тъй като се организира по авансово заложени въпроси и то по наболели тематики, които търсят незабавни решения.

В началото на май беше оповестена окончателната ставка за подкрепяне на приходите за резистентност за акция 2023 година, която е 19,89 лева на дка, или 198,18 лева/ха. Това значи, че в този момент всички стопани ще получат в допълнение малко над 1,80 лева на дка. А тези, които през декември бяха отрязани от тези заплащания, ще получат едновременно цялото субсидиране по тази намеса.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР