Днес и утре ще се проведе последната за годината среща

...
Днес и утре ще се проведе последната за годината среща
Коментари Харесай

ЕС решава за финансовата помощ за Украйна. Купиха ли гласа на Орб...

Днес и на следващия ден ще се организира последната за годината среща на върха. Очакват се съществени полемики поради желанието на унгарския министър председател Виктор Орбан да наложи несъгласие. 

 

Това не е първият път, в който Орбан е извивал ръце в Брюксел. През 2020 година, когато Европейски Съюз обвърза финансовата помощ за справяне с Коронавирус рецесията с промените в Унгария, Орбан блокира бюджета на блока, дружно с Полша. Споровете към бюджета на Европейски Съюз продължиха дни наред. 

 

Не е ясно дали отблокирането на 10,2 милиарда ще е задоволително, с цел да накара Орбан да промени решението си. Той упорства за отблокиране и на останалите блокирани 21 милиарда евро.

 

На днешната намира се чака още да бъде взето решението за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна, Молдова и Черна гора. Друга значима тематика на срещата ще бъде обстановката в Близкия изток. Официално тематиката за Шенген не участва в дневния ред, само че в Будапеща и София чакат диалозите с останалите страни да продължат.

 


ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР