Днес и утре Община Пловдив отбелязва Международния ден на чистия

...
Днес и утре Община Пловдив отбелязва Международния ден на чистия
Коментари Харесай

Двудневен общоградски празник за Международния ден на чистия въздух

Днес и на следващия ден Община Пловдив отбелязва Международния ден на чистия въздух за синьо небе под мотото „ Заедно за чист въздух “. За двудневния общоградски празник е планувана богата културно-образователна стратегия.

Гражданите, които желаят да схванат по какъв начин се прави мониторинг на въздуха, каква е употребяваната инсталация и технология, какви индикатори се наблюдават и какво е положението на атмосферния въздух сега, ще могат да получат информация от експерти на място в автоматизираната измервателна станция „ Каменица “, където през днешния ден до 12:00 ч. има Ден на отворените порти.

Довечера от 19:00 ч. е очакван джаз концерт на сцената пред общината (на пл. „ Стефан Стамболов “ 1). Участие ще вземат „ Биг бенд Пловдив “, струнен квартет „ Интро “ и Илин Илински.

За на следващия ден от 11.00 до 17:00 ч. е планувано ревю на тематика „ Опазване чистотата на въздуха “, а вечерта още веднъж ще има концерт. Пловдивчани и гостите на града ще се насладят на осъществяванията на танцов отбор „ Иглика “, струнен дует „ Уейл “и рок групировка „ Сутура бенд “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР