Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от

...
Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от
Коментари Харесай

От понеделник времето се стабилизира

Днес и на следващия ден е върхът на синоптичната конюнктура, а от неделя стартира да отслабва, да се стабилизира атмосферната циркулация и в понеделник, вторник, след което от сряда, ни чака една доста хубава и топла седмица, предвижда пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев  проф. Георги Рачев Проф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 година завършва география и втора.

По думите му месец юни ще се окаже по-валежен от естественото, а не по изсъхнал, каквито бяха прогнозите за него.

" Гърция на практика ще отнесе по огромната част от дъжда в  зависимост от това къде ще мине центъра на циклона. Градушки с огромен интензитет не се чакат, тъй като температурите не са толкоз високи ", означи още той.

Според климатолога от понеделник, със стабилизирането на атмосферата, ще вали отново следобедните часове. " От понеделник ще забележим слънце, ще си грее до обед по шареничко, след което към този момент стартира едно стопляне, тъй че от 18 и изключително от идната събота ни чака до към 25 градуса, топло и доста слънчево време ", сподели проф. Рачев.

По думите му още от понеделник стартират да затихват нещата в Източна и  Североизточна България, до момента в който в Западна и Южна петък и събота ще са върхът на синоптичната конюнктура, а по-късно ни чака стопляне с по-високи температури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР