Днес Hyundai Motor Group обяви, че в резултат на постигнато

...
Днес Hyundai Motor Group обяви, че в резултат на постигнато
Коментари Харесай

Hyundai Motor и SK On с нов завод за батерии за 5 млрд долара в САЩ

Днес Hyundai Motor Group разгласи, че вследствие на реализирано съглашение със експерта в региона на батериите за електрически автомобили SK On, ще построи напълно ново индустриално оборудване за акумулаторни детайли в Съединени американски щати.

За реализирането на новата си самодейност, Hyundai Motor Group и SK On ще основат нов венчър с равноправно присъединяване и с обща инвестиция в размер на 5 млрд щатски $.

Новият цех за акумулатори за електрически автомобили ще бъде построен в Окръг Бартоу, Джорджия, Съединени американски щати, като поставената от двете страни цел е начало на производството през втората половина на 2025 година.

Според първичната информация, новият цех на Hyundai Motor Group и SK On ще бъде с годишен потенциал от 35 GWh батерийни детайли, което ще бъде задоволително за стартирането в продажба на 300 000 100% електрически коли.

Корейската компания SK On е дълготраен сътрудник на Hyundai Motor Group, като нейни софтуерни решения и модули могат да бъдат открити в Hyundai IONIQ 5, Kia EV6 и Genesis GV60.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР