Днес геният на нашето време - Стив Джобс, можеше да

...
Днес геният на нашето време - Стив Джобс, можеше да
Коментари Харесай

12 мъдри цитата от Стив Джобс за живота, връзките и жените

Днес геният на нашето време - Стив Джобс, можеше да навърши 68 години. Спомняме си вдъхновяващите му изявления – едно от наследството, което американският бизнесмен и изобретател остави след себе си.

" Понякога животът те удря с тухла в главата. Не губете религия. Убеден съм, че единственото нещо, което ми оказа помощ да продължа, е любовта към работата ми. Трябва да намерите това, което обичате. И това важи както за работата, по този начин и за взаимоотношенията. Работата ви запълва по-голямата част от живота ви и единственият метод да бъдете изцяло задоволени е да вършиме това, което смятате за ужасно нещо. И единственият метод да правиш страхотни неща, е да обичаш това, което правиш. Ако към момента не сте намерили своето предопределение, потърсете го. Не спирайте. Както при всички сърдечни въпроси, ще разберете, когато го намерите. И като всяка добра връзка, тя става все по-здрава с времето, стига да сте намерили вярната. Така че търсете, до момента в който намерите. Не спирайте ". 



" Вече 33 години всеки ден се виждам в огледалото и се запитвам: " Ако през днешния ден беше последният ден от живота ми, бих желал да направя това, за което постоянно съм мечтал. Така би трябвало да мисли всеки един от нас. Не отлагайте нищо за утрешния ден. Обичайте себе си и творете щастието си тук и в този момент. "

" Мисълта за гибелта е най-хубавият метод да не мислиш, че имаш какво да губиш. Вече си гол. Вече нямаш причина да не следваш сърцето си "

" Времето ви е лимитирано, тъй че не го губете, живеейки живота на някого различен. Не живейте за непознати ползи.. Не позволявайте на шума от мненията на други хора да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното, бъдете смели да следвате сърцето и интуицията си. Те някак си към този момент знаят какъв в действителност искаш да станеш. "



" Живей през днешния ден, а не някой ден по-късно. Защото никой не знае какво ще бъде това „ по-късно “. И дали въобще ще бъде. "

" Не бъдете тъжни за предишното – то не съществува сега. Не чакайте бъдещето - то не съществува. Има единствено едно същинско и действително време - тук и в този момент, от които е изработен целият ни живот. "

" Бил съм бил с доста дами, само че единствено тези, с които съм споделил живота си, са били най-хубавите. "



" Само да имаш цел, ти дава смисъл на живота. Това способства освен за възстановяване на здравето и дълголетието, само че и прибавя доза оптимизъм в сложни времена. "

" Трябва да говорите по-често с другите за това, което сте създали. Разбира се, не е нужно да го налагате, да сте самодоволни или фанатични към себе си – това единствено ще изплаши хората. И въпреки всичко не трябва да се срамувате в подобаващия миг да кажете на другите какви са вашите заслуги. "

" По-добре е да излезеш и да измислиш едно по-добро " на следващия ден ", в сравнение с да се тревожиш какъв брой неприятно е било " през вчерашния ден. "

" Поговорката, от която се управлявам във всичко: " Никога не знаеш какво търсиш, до момента в който не го намериш. "

" Когато започнете да решавате проблем, първо се сещате за най-трудните решения и множеството хора стопират дотук. Но в случай че продължите да мислите по-нататък, в случай че се задълбочите в казуса, в случай че премахнете люспата му пласт по пласт, като че ли белите лук, тогава стигате до най-елегантното и просто решение. Повечето хора просто нямат сила или време да го създадат. "



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР