Днес г-н Борисов отрече, че той и политиката, която води,

...
Днес г-н Борисов отрече, че той и политиката, която води,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз

Днес господин Борисов отхвърли, че той и политиката, която води, ще докара до излизане на България от Европейския съюз. Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа. Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за Европейските избори Елена Йончева в Димитровград след среща с управлението на Неохим. Тя уточни, че България не е призната в Шенген точно поради корупцията. Йончева цитира отчета на Европейски Съюз, в който се споделя, че две трети от сигналите за корупция на видни политически персони не се проверяват от българските профилирани органи.
Корупцията в България възлиза на 11 милиарда евро всяка година голяма сума, която може да бъде вложена в заплати, пенсии, в стопанска система с висока придадена стойност, разяснява тя, съобщи БГНЕС.
В България 40 % живеят на границата на бедността и общественото изключение. И по тази тематика сме отвън Европейския съюз, безапелационна бе Йончева. В енергетиката Германия строи Северен поток 2, а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен комшия Турция. Йончева добави още, че обезлюдяването на селата и на България е значителен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 учебни заведения са съвсем пред затваряне. Всеки младеж сред 20 и 39-годишна възраст напуща България заради липса на вероятност, установи Йончева.
Кандидатът за евродепутат Деница Златева разяснява срещата им с управлението на Неохим, един от най-големите работодатели в региона: Бяхме осведомени с компликациите на предприятието. Изключително значимо е да развиваме българската стопанска система. Златева означи, че по време на срещата претендентите за евродепутати са поели уговорката да намерят механизми, с цел да се подкрепи компанията. Да се възползваме от опциите на Европейски Съюз за подкрепяне на химически предприятия, разяснява Йончева.
По време на визитата си в Неохим Йончева и Златева разговаряха със синдикатите към предприятието и посетиха два цеха за произвеждане на амоняк и азотна киселина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР