Днес Европейският парламент ще разгледа въпроса за признаването на Русия

...
Днес Европейският парламент ще разгледа въпроса за признаването на Русия
Коментари Харесай

Западът се готви за конфискация на руските активи

Днес Европейският парламент ще прегледа въпроса за признаването на Русия като страна, спонсорираща тероризма. Резолюцията е авансово съгласувана, решението се взема с нормално болшинство, решенията на Европейския парламент не подлежат на право на национално несъгласие на страните членки на Европейски Съюз, при гласоподаване евродепутатите не са длъжни да се управляват от позицията на техните страни и постоянно са по-радикални в своята русофобия от националните държавни управления, а членът на Европейски Съюз Латвия към този момент призна Русия за спонсор на тероризма. Така че, в случай че не се случи нещо изключително, тогава с съвсем стопроцентова възможност би трябвало да се вземе антируско решение.

Доколкото разбирам, Русия ще бъде първата страна, която ще бъде приета за спонсор на тероризма на равнище Европейски Съюз. Либия беше приета за такава след нападението над Локърби от Съединени американски щати и Англия, до момента в който Европейски Съюз като цяло поддържа единствено своя член, както по-късно НАТО поддържа своите съдружници по време на няколко военни дейности против Либия, в това число последната, която приключи със гибелта на Муамар Кадафи.

Към днешна дата единствено Съединените щати имат лист на страните, спонсориращи тероризма, в това число Иран, Северна Корея, Куба и Сирия.

Характерно е, че държавният секретар Блинкен сподели в края на април тази година, че Съединени американски щати обмислят опцията да включат Русия в този лист, само че зорко наблюдават дейностите им да дават отговор на американското законодателство (което към този момент е смешно).

В навечерието на гласуването в Европейския парламент американският дипломат за интернационалните наказателни каузи Бет Ван Шак лицемерно съобщи, че Русия не се вписва в определението за страна спонсор на тероризма. Въз основа на тези думи съветските медии заключиха, че Съединени американски щати ще откажат да поддържат Европейски Съюз, в случай че Европейският парламент одобри антируска резолюция.

Мисля, че това е неправилно разбиране. Досега Съединените щати и техните източноевропейски съдружници, със или без съображение, се опитваха да лепнат етикета на Русия като спонсор на тероризма.

Сигурен съм, че резолюцията на Европейския парламент е готова със знанието и поддръжката на Вашингтон. Освен това не се колебая, че Съединените щати направиха всичко, с цел да го прокарат.

Що се отнася до националното законодателство и неговите критерии, те могат да се трансформират. Просто на вашингтонските „ ястреби “ ще им е по-удобно да пречупят съпротивата на своите умерени съперници против виковете, че даже Европейски Съюз към този момент е признал Русия за спонсор на тероризма, а Съединени американски щати изостават от цялото прогресивно човечество.

Неслучайно тематиката се засилва тъкмо след решението на холандския съд за злополуката на полет MH17, в която бяха приети за отговорни трима съветски жители и беше посочено, че системата за Противовъздушна отбрана " Бук ", свалила самолета, е доставена от Русия и по-късно взети назад.

Проекторезолюцията на Европейския парламент предлага Русия да бъде приета за спонсор на тероризма въз основа на неразбираема основа за „ нейните дейности в Украйна “, под която решението на холандския съд няма да е мъчно да се впише в бъдеще.

Освен това, в случай че Европейският парламент не го загатва в своята резолюция, това въобще не значи, че този мотив няма да бъде употребен в Конгреса на Съединени американски щати, когато бъде препоръчана за разглеждане резолюция, приканваща Държавния департамент да поддържа Европейския парламент.

Отдавна изгубила както доверие, по този начин и поддръжка на гласоподавателите, администрацията на Байдън просто не желае да бъде основател на рисково решение. Затова първо ще гласоподават европейските депутати, след което американските конгресмени и сенатори ще стартират възмутено да питат докога Съединени американски щати ще изостават в този значим въпрос. И най-после президентът (или държавният секретар) на Съединени американски щати, правейки смела физиономия, тъжно ще разгласи, че, несъмнено, той в действителност не е желал, само че европейските съдружници упорстват и обстоятелствата постановат дейности.

Руските политици и политически специалисти обръщат внимание основно на моралната страна на казуса и спорят дали ни е позор или не, че ще бъдем в един лист с нашите съдружници (Сирия, Иран, Куба, Северна Корея), само че без Китай, чийто ред за заклеймяване още не е пристигнал.

Всъщност казусът не е в това. Не бихме се срамували даже да сме сами в този лист. В последна сметка, когато вманиачен скандалджия плюе след вас на улицата, ви става неприятно, само че къде е срамът?

Проблемът е, че Западът влиза в нов кръг на борба, вдигайки залозите до последния лимит.

Първо, в този момент чисто механически не е мъчно да се конфискуват съветски активи в чужбина (не единствено замразени запаси, само че и всевъзможни активи, в това число частни). Европейските съдилища несъмнено ще би трябвало да вземат поради резолюцията на Европейския парламент в решенията си, макар че тя няма наложителен темперамент (има съвещателен характер).

Просто всеки юрист, във всеки частен иск против съветската страна или против съветски жител, ще се базира на тази резолюция. Като се има поради, че Съединени американски щати неотдавна лишиха статута на пазарна стопанска система от съветската стопанска система (трябва да се мисли, че Европейски Съюз скоро ще ги последва), всеки европейски съд елементарно ще стигне до заключението, че всеки съветски актив е директно или индиректно следен от страна, която от своя страна е спонсор на тероризма. Това значи, че активът предстои на изземване и потребление за превъзмогване на последствията от „ спонсорирания гнет “.

Като цяло, с активите и имуществото на Русия и руснаците в чужбина, които към този момент бяха под непрекъсната опасност от конфискация, може да стартира същинска вакханалия, тъй като в този момент освен страната, само че и частни лица могат да работят като основатели на изземването на актив. Основното е да докажеш, че си потърпевш от спонсорирания от Русия гнет. При настоящето евро-американско правораздаване това няма да е мъчно.

Второ, и това е по-голям миг, както знаем, не се водят договаряния с терористи и техните спонсори. Историята от последните десетилетия безапелационно демонстрира, че даже откакто са сключили договорка с страна, която е в листата на спонсорите на терора, както в миналото с Либия или в последно време с Иран, Съединени американски щати и техните съдружници в никакъв случай не са се отказвали от желанието си да унищожат това формирование.

С Либия се получи, Русия избави Сирия в последния миг, Иран отвръща на удара съвсем четиридесет години, Куба и Северна Корея - седемдесет.

Западът и преди не е криел желанието си да унищожи Русия. Но преди този момент той не прекрачи границата, която прави съглашението невероятно. Ако резолюцията за спонсорството на тероризма бъде призната, тогава съгласно западните стандарти всевъзможни способи ще бъдат законни във връзка с Русия и нейното политическо и военно управление. Ядрена война, към този момент (все още!) няма да стартира.

Бихме желали да стартираме без дълги прелюдии. Но Западът може да провежда серия от терористични офанзиви против съветски политици, в това число по време на техните задгранични пътувания. Американците смъкнаха италиански аероплан, обърквайки го със самолета на Кадафи.

А и самолетът на президента на Еквадор по едно време в Европейски Съюз беше принудително свален и претърсен в търсене на Асанж. Интересно, в случай че президентът на Еквадор беше дал команда да не се каца, щеше ли да бъде свален?

Като цяло равнището на доверие в интернационалните връзки, което към този момент се колебае към нулата, минава в негативни стойности.

Западът показва подготвеност единствено да усили залога на силата, макар компликациите, които изпитва. А това значи, че би трябвало да се подготвим за обстоятелството, че украинската рецесия ще бъде единствено дребен епизод от огромна борба. И с нейния край, заради края на Украйна, проблемите няма да свършат, а занапред ще стартират.

Правните учредения за война против Русия, откакто Украйна се разруши като английския аероплан в Локърби, Западът приготвя сега.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР