Днес Епископската базилика на Филипопол възкръсна за нов живот! Това

...
Днес Епископската базилика на Филипопол възкръсна за нов живот! Това
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Епископската базилика на Филипопол възкръсна за нов живот

" Днес Епископската базилика на Филипопол възкръсна за нов живот! " Това написа в профила си във Facebook кметът на Пловдив Здравко Димитров. Ето по какъв начин той поздрави пловдивчани:
" След дълги години археологически изследвания и реституция още веднъж ще можем да се докоснем до нейната хубост и великолепие.
 Централната естрада на Римския стадион се трансформира в най-новата атракция на Пловдив Централната естрада на Римския стадион се трансформира в най-новата атракция на Пловдив
На къса гала през днешния ден в Заседателната зала на Община Пловдив бе подписан контракта сред Община Пловдив и „ Секретен сътрудник Пропърти “ О...
Изказвам най-сърдечните си благодарности към всички, които помогнаха и работиха Базиликата да стане част от актуалния Пловдив – на фондация " Америка за България ", на екипа от Регионалния археологически музей, воден от Елена Кесякова и Жени Танкова, и на реставраторите под управлението на доцент Елена Кантарева, на четеца на антични книги Николай Шаранков, с помощта на който през днешния ден знаем, че базиликата е била дом на епископа на Филипопол още през 4 век, на Министерството на културата и на моя предходник Иван Тотев, който стартира този нелесен план.
Не бива да забравяме и заслугата на стотиците доброволци, които помогнаха за разкриването и съхранението на тези чудни мозайки.
Вярвам, че Епископската базилика на Филипопол още веднъж ще се трансформира в многолюден културен център - привлекателно място за деца и възрастни, пловдивчани и посетители от България и света ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР