Днес ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване и

...
Днес ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Имаме нужда България да бъде заедно с нас по пътя към климатична неутралност на ЕС

Днес Европейска комисия дава зелена светлина на Плана за възобновяване и резистентност. Това сподели ръководителя на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, която е на посещаване в България поради Плана за възобновяване, който към този момент има забележителен прогрес. 

" Знам, че това е мястото, където са върховите достижения на България. Ние говорихме за това, че би трябвало да съвместим върховитве достижения в науката с бизнес бранша за създаване на артикули, които могат да основат пазарна стойност. Знам, че има изключителни и новаторски планове, съответно - сателитната технология - там имаме огромни упования ", разяснява Урсула фон дер Лайен.

Тя означи, че тези нововъведения са извънредно значими, с цел да бъдат непокътнати стопанската система и обществото конкуретноспособни и устойчиви. 

" Това изисква вложения и за това сме през днешния ден тук. Това е огромният План за възобновяване на стойност 800 милиарда евро, който създадохме, с цел да преуформим нашия континент. Зеленият пакт е преобладаващ сега. Втората тематика е дигитализацията, а третата - вложенията. Почти 60% от Плана поддържа зеления преход. Ние имаме потребност България да бъде дружно с нас по пътя към климатична индиферентност на Европейски Съюз ", сподели още ръководителят на Европейската комисия.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР