Днес една от легендите на Левски - Александър Костов, трябваше

...
Днес една от легендите на Левски - Александър Костов, трябваше
Коментари Харесай

Левски си спомни за Сашо Костов

Днес една от легендите на Левски - Александър Костов, трябваше да навърши 82 години. Любимецът на милиони " сини " почитатели умря на 15 април 2019 година.

Столичният гранд обаче не не помни своята легенда.

" Днес една от най-ярките светлини на нашия клуб, знак и емблема на левскарщината Александър Костов трябваше да навърши 82 години. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си " синята " концепция ни напусна на 15 април 2019 година

Почти година по-късно тъгата по загубата му продължава да е все по този начин мощна. Бате Сашо знаеше по какъв начин да те накара да се усмихнеш. Необикновени бяха историите му за най-романтичните времена на Левски и говереше с боязън за Гунди. За това вълшебно време и по тази причина какъв брой огромна дума е да си левскар. Той не спираше да повтаря, че левскарският дух в никакъв случай няма да почине.

След твоята загуба, бате Сашо, остана една голяма празнота, само че всички левскари сме длъжни да осъществим твоя завет и в никакъв случай да не оставяме " синята " концепция да бъде сломена. Длъжни сме да пазим и предаваме левскарския дух на поколенията.

Ще помним постоянно усмивката, която не слизаше от лицето ти, макар тежко претърпените загуби на другари и компликациите, през които мина. Ще помним уроците ти и тези мигове, в които се връщаше обратно в спомените си, с цел да ни споделяш по какъв начин постоянно мечтаеш за миговете, в които си бил заобиколен от своите другари.

Зад гърба си Сашо Костов остави незабравими мемоари. Записа присъединяване на международните шампионати в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за " сините ". Три пъти бе първенец на България и петкратен притежател на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от главните стълбове, които крепяха левскарските полезности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да споделя той. Отиде си, с цел да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние в никакъв случай няма да те забравим! ", пишат от клуба.
 Още двама от Левски изгоряха за борбата с Лудогорец
Още двама от Левски изгоряха за борбата с Лудогорец

Мартин Райнов получи пети жълт картон, а Дени Алар бе изпъден с пряк червен картон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР