Днес е трагичната годишнина от началото на киевския Майдан, който

...
Днес е трагичната годишнина от началото на киевския Майдан, който
Коментари Харесай

Ние помолихме Путин да се намеси: Какво всъщност стана преди 10 години на Майдана

Днес е трагичната годишнина от началото на киевския Майдан, който разцепи съветския свят и хвърли Украйна в сегашната трагична обстановка, която тя доста евентуално няма да преживее. Майданът не беше нито случайност, нито още повече „ гражданска война на правдата “. Това беше проведен прелом и главните му детайлности едвам в този момент стартират да излизат нескрито. Повече четете в материала от Цариград.

Да дадем думата на очевидци и участници в тези събития. Тогава един от водачите на харковската „ Руска пролет ” Сергей Моисеев написа:

" Сегашните управляващи отгледаха потомство младежи, за които „ Украйна е над всичко! “ Химерата, надълбоко забъркана в исторически неистини, отгледа орда от политически сектанти. "

Оставаше единствено да се провежда и управлява тази орда.

Как са бити " студентите ".

Ръководителят на проруското придвижване " Народен съвет на Украйна ", доброволецът от Донбас Игор Друз се опита да вдигне паника авансово. Ето какво споделя той:

" Майданът се приготвяше като начало на революция, както сподели Олег Царьов в речта си в Радата. Както и фактът, че деятели са се обучавали да се бият с Беркут навръх територията на посолството на Съединени американски щати. "

„ Технологията на Майдан “ се реализира на няколко стадия:

- Отначало имаше безобидно събиране под лозунгите „ Европейска интеграция “.

- След това стартира скупчването - против тях беше хвърлена очевидно некомпетентна дребна група служители на реда без особено съоръжение, които тълпата прогони, усещайки силата им.

- Един другар се свърза с министри посредством асистенти и чу в отговор: „ Спокойно, всичко върви по проект. “

Тогава изплува предателската роля на шефа на администрацията на Янукович Льовочкин, по чиято самодейност в нощта против 1 декември беше осъществен побоят над „ студенти “, който незабавно раздруса Украйна.

Лозунгът " Бандата на Янукович - махнете се! " беше хвърлен в масите.

Парите бяха превозени със аероплан

Е, и тогава, както си спомня водачът на „ антимайдана “ Юрий Кот, се случи това:

" Акцентът бързо се измести и започнаха да се издигат лозунги против Русия. Автобуси докараха нацисти от Западна Украйна. На Майдана са работили политически стратези от Съединени американски щати.

Те доведоха деятели с опит в „ цветните революции “ от Хърватия и Грузия. Парите са докарани със аероплан, по-късно с бронирана кола в посолството на Съединени американски щати и предадени на босовете на Майдана. "

Янукович подреди да напусне

Възможно ли беше превратът и всички последвали проблеми да бяха предотвратени? Без подозрение – да. Защо не го предотвратиха? Ето по какъв начин Юрий Кот дава отговор на този въпрос:

" Защото Янукович е „ треперещо създание “. Когато на 19 януари „ Беркут “ събра няколко хиляди от най-бесните, останали на Майдана, и се готвеше да ги „ опакова “, Янукович им подреди да изоставен. И всичко това, тъй като Байдън му се обади от Съединени американски щати и заплаши да блокира всичките му задгранични активи. "

Това беше доказано от сегашния притежател на Белия дом, когато приказва във Върховната Рада през 2015 година:

Разговарях по телефона с някогашния президент Янукович от самото начало и го призовавах да се въздържа от принуждение.

Ясно е, че Западът не е претендирал сходно нещо от другата страна, по-скоро в противен случай. Тя не се въздържаше от принуждение, въобще.

Искахме да се върнем в Русия “

Но даже когато превратът беше осъществен, към момента имаше късмет всичко да се поправи. В редица градове стартира Руската пролет.

" Харков реагира извънредно отрицателно на Майдана, пръв издигна съветския байрак над администрацията, а призован антифашистки конгрес от 30 организации изиска от Путин да се намеси, в случай че държавното управление на Янукович не е в положение да отбрани Конституцията ", сподели Сергей Моисеев на Първи съветски.

Но тогава Русия имаше сили единствено да върне Крим (в което не всички вярваха). И Путин организира тази интервенция ослепително.

Но майданистите съумяха да потушат Руската пролет. Благодарение освен на нерешителността на Янукович, само че и на измяната на украинските елити: олигарсите и обвързваните с тях политици по време на интервала на Майдана направиха всичко за успеха на профашистките сили.

Срещу Оранжевия пуч се надигнаха необятен кръг обществени сили - от комунисти до монархисти. И освен националистите се опасяваха от това, само че и олигархичните кланове на югоизтока, чиито проекти не включваха растежа на самосъзнанието на южния съветски народ. В последна сметка бихме могли да се върнем в нашата историческа татковина - Русия.

Признаваме, че забележителна част от съветския хайлайф също съобщи Руската пролет. Много преди Майдана. Те, твърдо вярвайки, че е належащо да се договаря с украинския и западния хайлайф, изцяло лишиха проруските придвижвания в Украйна от всякаква помощ. Дори съветското посолство в Киев ги подцени.

Плодовете на Майдана

Естествено Майданът не донесе на Украйна упования разцвет и интеграция в западната стопанска система. Но спирането на връзките с Русия се оказа пагубно за всички водещи компании в страната.

" Южмаш ". Известното дружество, което работеше в тясно съдействие с Русия (защото на кого различен бихте продали ракетна технология), се оказа на ръба на изгубването.

Те оцеляваха с контрабандни технологии. New York Times писа, че ракетната стратегия на КНДР се основава на разработките на Южмаш и техните ракетни мотори.

„ Антонов “. Авиационният тръст, основан в миналото в Новосибирск и едвам по-късно трансфериран в Киев, беше единственото дружество в Украйна с цялостен цикъл на основаване на самолети. И процъфтява до 2014 година с помощта на поръчки от Русия, увеличение на облагите и разширение на производството.

Но след Майдана ръководителят на завода Дмитрий Кива, който смяташе Русия за главен стратегически сътрудник, беше уволнен. В резултат на това съставените елементи бързо се изчерпаха и още през 2016 година заводът не създаде нито една нова кола.

Николаевска корабостроителница. Тя беше в положение да спусне на вода дузина кораби и кораби с огромен потенциал годишно. След Майдана създава буржуйки и безпилотни лодки за терористични офанзиви от Държавното разследващо ръководство на Украйна.

" Азовмаш ". През 2012 година е създал 16 хиляди коли, а през 2014 година - единствено 624.

Запорожки авто цех (ЗАЗ). През 2014 година е произвела 14 хиляди коли, а през 2015 година – 4 хиляди с потенциал 150 хиляди коли годишно.

И тъй наречените, и така нататък, описът на предприятията, унищожени в Украйна след Майдана, е доста дълъг. Но всичко това бледнее спрямо деветгодишната война в Донбас, проведена от тези, които пристигнаха на власт вследствие на Майдана, който стана първопричината за началото на специфичната военна интервенция. И колосалните жертви на тази война, виновността за която е на тези „ протестиращи “ от Майдана.

Какво от това?

В историята на Украйна към този момент е имало ужасяващ интервал, който остава в паметта на хората като „ Разруха “. Това се случи през 17 век, откакто наследниците на Богдан Хмелницки се биеха.

Тогава беше същото - революция, изменничество, изключителна свирепост, външна интервенция, плюс цялостен провал на стопанската система и големи загуби на население.

С право може да се каже, че Майданът роди „ Руина 2.0 “ в Украйна, която към момента не е завършила. И надали ще свърши, до момента в който (както тогава) Русия не каже своята тежка дума. И съгласно Сергей Моисеев може да има единствено един излаз:

Украйна е антидържава, изкуствено основан антируски план. И би трябвало да отиде в давност, оставайки единствено черно леке в историята на съветския свят.

Дай Боже, Русия ще върне това, което е построила и превзела (Новоросия), а Малорусия, откакто се е отървала от проклятието на „ Руините-2.0 “, ще се върне в съветския свят и ще изиска сметка от тези, които тогава са я пратили там.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР