Днес е предимно слънчево, с максимални температури между 28° и

...
Днес е предимно слънчево, с максимални температури между 28° и
Коментари Харесай

Предимно слънчево време днес, ще има превалявания на отделни места

Днес е най-вече слънчево, с оптимални температури сред 28° и 33°. По-значителни, краткотрайни нараствания на облачността ще има над Югозападна България и на обособени места там ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток.

Слънчевото време ще се задържи и на следващия ден. Следобяд, основно над източните и планинските региони ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, а

С покачването на температурите още веднъж се усилват и областите с огромен, доста огромен и екстремален риск от пожари, надлежно регионите в жълто, оранжево и алено на картата.

Утре по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на юг от Бургас - към 3.

Предимно слънчево ще е и в планините, В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб, по билата до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 16 градуса на Алеко, към 21-22° в Боровец и Пампорово и до 26° в Банско.

В неделя на Британските острови, над Западна и по-голямата част от Централна Европа ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, само че интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Предимно слънчево и горещо ще бъде на Пиренейския и Апенинския полуостров, в Южна Франция и Средиземноморието, а също и на Балканите.

У нас, при започване на новата седмица времето ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще продължат постепенно да се покачват и във вторник оптималните ще са сред 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. В средата на седмицата от северозапад ще прониква по-хладен въздух, който ще намали температурите. Очакват се и превалявания, съпроводени от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР