Днес е последният ден от предизборната кампания, а утре е

...
Днес е последният ден от предизборната кампания, а утре е
Коментари Харесай

Последен ден от предизборната кампания преди балотажите в неделя

Днес е последният ден от предизборната акция, а на следващия ден е денят за размисъл. Предстои 19 регионални града да изберат своя кмет.

Машините за гласуване  получиха уверение за сходство за балотажите в неделя. От Министерство на електронното ръководство оповестяват, че екипите са работили в натоварен режим, с цел да завършат процедурата и да обезпечат протичането на почтени и демократични избори.

Служителят ще бъде осъден

„ Вече е реалност още една основна стъпка на държавното управление за гарантиране на честното и правилно отчитане на изборните резултати. Въпреки изключително късите периоди за осъществяване на цялата процедура още веднъж, Министерството на електронното ръководство работи непрекъснато и свърши работата си в период ”, уточни министър председателят Николай Денков.

 

Миналият петък един от претекстовете на ЦИК за анулация на машините беше, че този развой не беше приключил. В понеделник Върховния административен съд реши, че решението на ЦИК за анулацията на машините е законосъобразно за първия тур, само че незаконосъобразно за втория, защото има време процедурата по уверение да бъде осъществена.

Кандидатът за кмет на столицата от „ Обединени за София “ отхвърли присъединяване в оферти ефирен формат в ефира на bTV и Българска национална телевизия

Сега отчетът на Министерството на електронното ръководство е изпратен в Централната изборна комисия, която би трябвало да вземе решението за потреблението на устройствата за гласоподаване. Ще се гласоподава допълнително от седем хиляди секции, като в 5900 от тях ще има машини.

Всичко за локалните избори в страната следете в нашия онлайн репортаж:

Проследете с нас кметския избор в цялата страна
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР