Днес е първият учебен ден! В 2400 училища в страната

...
Днес е първият учебен ден! В 2400 училища в страната
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Днес е най-празничният ден

Днес е първият образователен ден! В 2400 учебни заведения в страната към този момент удари първият звънец. Около 60 000 първокласници прекрачиха за първи път учебния предел. В над 50 учебни заведения обаче ремонтите не престават. Днес просветният министър Красимир Вълчев откри образователната година в 112-то главно учебно заведение и Първа британска гимназия, които учат дружно. А по-късно и в Националната природо-математическа гимназия.

Вижте и още в директното включване на Елиана Димитрова.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Ние имаме потребност да покажем отношение към естествените науки, да подтикваме децата в по-голяма степен да учат математика и естествени науки. Факт е, че там имаме по-голямо оттегляне от резултатите, по-трудно мотивираме днешното потомство някак да учат естествени науки и математика.
Българска национална телевизия: - Какво ще пожелаете на учителите и учениците?

Децата да са щастливи, освен в учебно заведение, само че да учат, с цел да бъдат щастливи през целия си живот. Един ден да се извърнат обратно, да си спомнят за учебното заведение и да осъзнаят това, което им е дало.  © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР