Днес е първият от поредица дни с предупреждение за опасно

...
Днес е първият от поредица дни с предупреждение за опасно
Коментари Харесай

Опасно горещо в почти цялата страна

Днес е първият от поредност дни с предизвестие за рисково горещо време в съвсем цялата страна. Очакванията са за оптимални температури в множеството региони сред 35 и 39 градуса, в София 34°, на морския бряг от 29° до 34°.

Вероятност за следобедни валежи има в крайните западни планински региони. Ще духа сдържан в югоизточните региони краткотрайно мощен североизточен вятър, който в композиция с горещото време усилва риска от пораждане на пожари и сложното им преодоляване.

И на следващия ден ще бъде рисково горещо. Предупреждение от първа степен е оповестено в съвсем цялата страна. Максималните температури ще бъдат сред 35 и 38 градуса, в София към 33°. Ще бъде слънчево и по-малко прохладно със слаб в Източна България сдържан вятър от изток-североизток.

Слънчево и горещо ще бъде на следващия ден и по Черноморието с оптимални температури сред 30 и 33 градуса. Вятърът и там ще бъде слаб до сдържан с посока от изток-североизток. Вълнението на морето ще е едва, а температурата на морската вода е 25°-26°.

В планините ще доминира слънчево време, само че на обособени места са вероятни валежи. Ще остане извънредно топло с сдържан вятър с посока от изток-североизток.

През идващите дни ще остане все по този начин доста горещо. Ще бъде и най-вече слънчево с възможност за изолирани следобедни валежи, в четвъртък съпроводени тук-там и от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР