Днес е хубав ден за българската авиация. Това е исторически

...
Днес е хубав ден за българската авиация. Това е исторически
Коментари Харесай

Отвориха офертите за изтребителите

Днес е прекрасен ден за българската авиация. Това е исторически миг, с който се надявам, че стартира процесът на рационализация и превъоръжаване.

Това съобщи пред публицисти зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов след официалното отваряне на трите оферти за нови военни изтребители, предаде кореспондент на Novini.bg

Предложенията за нови самолети са от Съединени американски щати, Италия и Швеция – надлежно това са Ф-16 и Ф-18, „ Юрофайтър “ и „ Грипен “. От трите оферти единствено " Юрофайтър " е използван, другите са нови.

,,Оттук-нататък документите ще бъдат отнесени в регистратурата за класифицирана информация. Ще бъдат разказани всички екземпляри. От на следващия ден стартира двуседмична работа на Комисията за разискване на предложенията. В това време Комисията може да насочва въпроси, свързани с предоставените документи. Така че от на следващия ден започваме да работим с вас``, обърна се Запрянов към представителите на трите страни, изпратили своите предложения.

,,Накрая министърът на защитата ще вземе крайното решение и ще го отнесе до Народното събрание и по-късно ще влезем в диалози с определената страна-производител``, изясни още зам.-министърът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР