Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс (ИК) от

...
Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс (ИК) от
Коментари Харесай

Не забравяйте какъв ден е днес

Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс (ИК) от 00:00 часа на 1 октомври до приключването на изборния ден в 20:00 часа се не разрешава предизборната пропаганда.

Изборният ден може да бъде продължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували гласоподаватели. 

Над 11 600 секционни комисии в страната получават машините за гласоподаване, хартиените бюлетини и изборните материали, с цел да оборудват пространствата за гласоподаване.

Те ще бъдат запечатани и ще са под полицейска защита до отварянето на секциите на следващия ден сутринта. Изборният ден във страната стартира в 07.00 часа на следващия ден, втори октомври.

На социологическите организации се не разрешава да оповестяват допитвания до публичното мнение във връзка изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до оповестяване края на изборния ден на територията на страната.

В деня на вота се не разрешава слагането на пропагандни материали на партии, обединения и инициативни комитети в изборните пространства, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която е изборното помещение.

За обявяване на резултатите от изследвания за изхода от вота 24 часа преди изборния ден до неговото привършване, на разположение, което наруши наредбите се постанова санкция или имуществена глоба в размер от две хиляди до пет хиляди лева Когато нарушаването е осъществено наново, санкцията или имуществената глоба е в размер от пет хиляди до 10 хиляди лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР