Днес е ден на национален траур в България в памет

...
Днес е ден на национален траур в България в памет
Коментари Харесай

Ден на национален траур в памет на жертвите на трагедията край Своге

Днес е ден на народен печал в България в памет на жертвите на тежката злополука край Своге от 25 август. Националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина

При трагичният случай починаха 16 души, а други 21 бяха ранени. 15 от тях са признати за лекуване в четири столични лечебни заведения, а положението на някои от тях остава сериозно.

Сред жертвите е и 13-годишно момче, което е пътувало с баба си. Те са от село Световрачене, откъдето са съвсем всички починали при злополуката.
Има дете измежду починалите в злополуката край Своге Детето и множеството от 16-те жертвите са от с. Световрачене
Причините за тежката злополука към момента се обясняват. При инспекция на транспортното министерство стана ясно, че авариралият рейс е бил без наложителен механически обзор, а водачът Григор Григоров се е движил с превишена скорост.

Шофьорът е настанен в болница ИСУЛ без заплаха за живота.
Водач, транспортьор и път – трите версии, които ще проверява прокуратурата Те бяха обрисувани на изключителна конференция в Министерския съвет след тежката злополука с рейс край Своге
Прокуратурата стартира следствие по случая, като основният прокурор Сотир Цацаров очерта три вероятни версии за случая – лидер, транспортьор или път. Всяка от тях ще бъде тествана от следователите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР