„Днес е дефиницията на политическия тайфун. Всеки е срещу всеки.

...
„Днес е дефиницията на политическия тайфун. Всеки е срещу всеки.
Коментари Харесай

Петър Чолаков посече „политолога на президента“ Слави Василев: Служите си с опорните точки на кремълската пропаганда

„ Днес е дефиницията на политическия ураган. Всеки е против всеки. Хората към този момент не могат да се ориентират. Не съм сигурен, че това е в полза на българските жители. Напрежението от спора в Украйна се трансферира и във вътрешната политика. Това не е добре, тъй като България не може да се отбрани. Думите на вицепремиера Асен Василев за импорт на полутечен газ не са стабилно решение. Българското държавно управление би трябвало да откри стабилно решение, а от изказванията на държавното управление се схваща, че трайно сме решили да затворим вратата на съветския газ. Това ще е несъответстващо решение “, стартира Слави Василев.

Петър Чолаков на собствен ред нападна: „ Това са опорните точки на пропутинската агитация. Въпросът е кардинален. Украйна е суверенна страна. Когато имаш един комшия, който се пробва да живее свободно, и един комшия, който желае да го задуши, няма по какъв начин да стоиш безучастно и да блееш в небето “.

„ Запаси от газ има най-малко за един месец. Европейският съюз сподели, че ще бъдат обезпечени доставки на газ. Решение на този проблем ще бъде открито. Може би цената на газа ще бъде малко по-висока, само че тази по-висока цена си заслужава в името на това да запазим достолепието си “, добави той.

„ Според мен Кирил Петков и Асен Василев трябваше много по-рано да показват мускули. Днешният ден е една повратна точка. Днес разводът към този момент е реалност. Изказването на Василев (че позицията на президента за Украйна е позорна - бел. ред.) разсече всевъзможни връзки, които са съществували с Румен Радев “, разяснява още Петър Чолаков.

„ Кремъл, не Русия, ще реализира задачата си, когато ни клекнем и стартираме да демонстрираме, че се поддаваме на напън. Ако в този момент стартираме да ревем за газа, значи Кремъл побеждава “, добави политологът.

„ Така си надборихме попарата, че явно ще би трябвало да си я сърбаме. Имате ли визия по какъв начин живеят българите “, Василев попита остро Чолаков и продължи: „ България явно не е готова да посрещне идващата от Русия рецесия. Ако някой си мисли, че можем да излезем сухи от водата – няма да можем да го създадем “.

„ Досега си навеждахме главата и виждаме какво става. Години наред изпълнявахме съветските енергийни планове, по тази причина се докарахме на този хал “, отговори му доцент Чолаков, който бе безапелационен: „ Трябва да проявим неотстъпчивост във връзка с имперските планове на Кремъл “.

Според него предварителните избори са на дневен ред.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР