Днес е четвъртият ден на непризнатите референдуми за присъединяване към

...
Днес е четвъртият ден на непризнатите референдуми за присъединяване към
Коментари Харесай

Четвърти ден на непризнатите руски референдуми в Украйна

Днес е четвъртият ден на непризнатите референдуми за присъединение към Русия в окупираните от нея украински територии, съобщи БНР.

Снощи ТАСС заяви, че в така наречен Луганска национална република допитването може да се счита за законно, откакто интензивността е надхвърлила 50 %. В окупираните територии се гласоподава и от домовете, сред които обикалят представители на проруските локални управляващи.

Вотовете в Донбас, Херсонска и Запорожка област са нелегитимни съгласно Киев и интернационалните му сътрудници, в това число България.

Те се организират и в границите на дейни бойни дейности в същите области.

" Тежки сражения има на доста от фронтовите региони, които обгръщат над 2000 километра. Това включва Донецк, нашия Харковски район, Херсонския район, също Николаевския и Запорожки райони. Имаме положителни резултати в няколко направления ", сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание.

Според Зеленски, посредством оповестената от съветския водач Владимир Путин частична готовност, Москва цели и етническо пречистване в региони като Кавказ, Сибир и анексирания полуостров Крим.

" Престъпната готовност се употребява от Русия освен с цел да удължи страданията на украинския нарадо и в допълнение да дестабилизира света, само че също с цел да отстрани физически представители на коренното население в територии, които най-малко към този момент се управляват от Руската федерация ", съобщи украинският държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР