Днес депутатите ще изслушат служебния министър на финансите Людмила Петкова,

...
Днес депутатите ще изслушат служебния министър на финансите Людмила Петкова,
Коментари Харесай

Депутатите изслушват служебните министри на финансите и регионалното развитие

Днес депутатите ще изслушат служебния министър на финансите Людмила Петкова, както и служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Те ще дават отговор за осъществяването на Инвестиционната стратегия за общински планове по държавния бюджет за 2024 година

На второ гласоподаване в пленарна зала ще бъдат подложени и следните Законопроекти: Този за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година, Законопроекта за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс и второ гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Депутатите ще дебатират и по Проекта на решение за осъществяване на политиката за декарбонизация посредством енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд в страната, импортиран от ГЕРБ-СДС.

Депутатите ще одобряват и Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили на Република България през 2023 година, Проект на решение за приемане на Програма за вложения в защитата до 2032 година и Проект на решение за приемане на Национална здравна тактика 2030.

През тази седмица народните представители ще дебатират на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България и два Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, единият импортиран от Българска социалистическа партия, а другият от ПП-ДБ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР