Днес депутатите приеха параграф 24 да бъде отхвърлен след ново

...
Днес депутатите приеха параграф 24 да бъде отхвърлен след ново
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли оспорвания от президента текст в Закона за енергетиката

Днес депутатите одобриха параграф 24 да бъде отритнат след ново разискване

При ново разискване на Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката Народното събрание отхвърли оспорвания от президента текст на параграф 24, осведоми Българска телеграфна агенция.

В сряда президентът Румен Радев подписа декрет, с който връща за ново разискване Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, признат от 48-ото Народно заседание на 12 януари 2023 година

Тогава с признатите промени депутатите взеха решение до синхронизирането на комерсиалните платформи на " Българска самостоятелна енергийна борса “ ЕАД до 31 декември 2023 година към 15-минутен интервал на доставка финансовият сетълмент, изготвян от електроенергийния систематичен оператор, да се прави на времеви период от един час.

С параграф 24 от Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката се стига до отклоняване от общоевропейската уредба, като се препятстват нейните социално-икономически изгоди в България. С наредбата се планува до края на 2023 година финансовият сетълмент, изготвян от електроенергийния систематичен оператор, да се прави на времеви период от един час, сочат претекстовете на президента. Радев показва, че европейското условие е този времеви период да е 15 минути.

Днес депутатите одобриха параграф 24 да бъде отритнат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР