Днес, ден преди настъпването на астрономическата пролет, на много места,

...
Днес, ден преди настъпването на астрономическата пролет, на много места,
Коментари Харесай

Променливо ще е времето в последния зимен ден

Днес, ден преди настъпването на астрономическата пролет, на доста места, основно в Южна България, ще има превалявания от дъжд, само че от запад ще стартират да стопират, заяви за "Фокус " Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Облачността над страната още преди обяд от запад бързо ще се раздира и понижава до слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан вятър от запад-северозапад.
Максималните температури ще бъдат най-вече сред 6° и 11°. Вечерта от юг-югозапад ще стартира ново нарастване на облачността, изначало междинна и висока. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за март. През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. Вечерта облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан северозападен, по южното крайбрежие север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 7° и 8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините в утринните часове и преди обяд ще има превалявания от сняг, само че от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава и в следобедните часове над множеството региони към този момент ще е слънчево. Ще духа до сдържан, единствено по най-високите върхове краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - минус 6°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР