Днес държавният глава Румен ще посети по случай празника на

...
Днес държавният глава Румен ще посети по случай празника на
Коментари Харесай

ЛИЦЕМЕРИЕ: Довчера Сунгурларе беше в пълен локдаун и дори общината не работеше - днес градът се готви за грандиозни празненства заради Радев

Днес президентът Румен ще посети по случай празника на общината и Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан. Това оповестиха от прессекреттариата на президента.

Посещението на Румен идва тъкмо след цялостния локдаун, който бяха въвели в общината. В края на януари кметът на града Георги Кенов разгласи съвсем цялостен локдаун поради COVID-19. Крайните ограничения включваха и прекъсване на работата на общинската администрация, което затрудни съществено локалните поданици.

Само няколко дни, откакто локдаунът беше свален, президентът идва в общината за честванията на Деня на лозаря. ще бъде посрещнат от кмета Георги Кенов в 10.00 часа пред постройката на община Сунгурларе, където ще организира среща с управлението на локалната власт. След това, в СУ „ Христо Ботев “, Румен ще посети галерия с произведения на деца и младежи, взели участие в Националния конкурс „ Свети Трифон Зарезан “. Държавният глава ще връчи и оценки на спечелили в състезанието.

В двора на Музея по лозарство и винарство президентът ще открие общинския празник и ще приветства жителите и гостите на Сунгурларе. След това Румен ще се включи в обичайното шествие до лозовите масиви на града за ритуала по зарязване на лозята.

Не е ясно по какъв начин всички тези събития и наличието на Румен на тях кореспондира с желанието на локалната власт да ограничи разпространяването на ковид в общината. Празненствата и появяването на президента на тях на процедура ще убият резултата от до неотдавна прелюдия локдаун, жалват се локални поданици, които са изумени от лицемерието властта.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР