Днес Citroen разкри първата информация, снимки и видео на изцяло

...
Днес Citroen разкри първата информация, снимки и видео на изцяло
Коментари Харесай

Citroen показа oli: Свежарска електрическа концепция с пробег от 400 километра

Днес Citroen разкри първата информация, фотоси и видео на напълно нова концептуална разработка, наречена oli (all-e), благодарение на която се пробват да провокират стандартите и каноните с концепцията, че достатъчното е повече от задоволително решение в автомобилната подвижност.

oli се явява забавно продължение по тематиката AMI на френската марка, като е създадено с концепцията за модулен екстериор и интериор, лесна поддръжка и подмяна на развалени външни панели, заимозаменяемост и хитроумни решения, като цялостна интеграция на мобилен телефон, заменящ бордовата система.

Сериозен акцент при oli са и отговорността по отношение на околната среда, използването на рециклирани и рециклируеми материали, достъпността и издръжливостта. Подобно на AMI, предната и задната ризница, вратите и защитните детайли по купето са взаимозаменяеми, а самият материал от който са направени е извънредно лек.



По отношение на задвижването, от Citroen са си сложили за цел разработка на електрически автомобил с тегло от до 1000 кг, което е главен фактор за високата успеваемост. При oli, от френската марка разясняват индикатор от 400 километра свободен пробег с разход на сила от едвам 10 kWh на 100 километра и ограничаване на оптималната скорост на 110 км/ч. Презареждането на батерията на концептуалната разработка може да бъде осъществено от 20 до 80% за към 23 минути.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР