Днес бутиковият производител на суперспортни електромобили Rimac Automobili разкри първите подробности за

...
Днес бутиковият производител на
суперспортни електромобили Rimac Automobili
разкри първите подробности за
Коментари Харесай

Електрическата хиперкола Rimac Nevera обещава 1914 конски сили и 412 км/ч срещу 2 милиона евро

Днес бутиковият производител на суперспортни електрически автомобили Rimac Automobili разкри първите детайлности за серийната версия на създаването си . Представен с официалното си име- Nevera, електрическият хиперкар дава обещание мощ от 1914 конски сили и оптималната скорост на придвижване от 413 км/ч против 2 милиона евро.

От Rimac Automobili анонсират, че Nevera ще бъде произведена в лимитирана серия от единствено 150 екземпляра, като всеки един от тях ще бъде съединен ръчно от екипа на компанията, а всеки един от тях ще бъде подложен на заключителен тест и одобление лично от създателя на фирмата- Мате Римак.

Със особено създадена активна аеродинамика, Rimac Nevera е изпълнена със сложна композитна структура с алуминиеви детайли, тежаща по-малко от 200 кг.



В особено завършено поделение, което е и част от самата структура на електромобила, екипът на компанията е успял да интегрира батерийни детайли с капацитет от 120 kWh.

Rimac Nevera разполага с четири електромотора, общата мощ на които е 1914 конски сили, а въртящият им миг доближава 2360 Нм.



Според формалната информация на Rimac, Nevera е в положение да предложи опция за ускорение от 0 до 96 км/ч за 1.85 секунди, от 0 до 161 км/ч за 4.3 секунди, от 0 до 300 км/ч за 9.3 секунди и оптималната скорост на движение от 412 км/ч. Четвърт миля от покой, електромобилът покрива за 8.6 секунди.

От Rimac анносират, че Nevera е първата кола в света, която е оборудвана с AI Driving Coach (бордови преподавател с неестествен интелект), който е в положение да прави оценка на стила на ръководство на лидера и на базата на настоящата настройка на електромобила да предложи упътвания за оптималното ръководство на пътя и на състезателната писта.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР