Днес БОЕЦ внесе официален Сигнал до ЕК и новоизбраният главен

...
Днес БОЕЦ внесе официален Сигнал до ЕК и новоизбраният главен
Коментари Харесай

БОЕЦ сигнализира ЕК и Кьовеши за нарушения при избора на главен прокурор

Днес БОЕЦ внесе формален Сигнал до Европейска комисия и новоизбраният основен европрокурор, госпожа Лаура Кьовеши, съдържащ данни за престъпления в процедурата по желание на основен прокурор в България, като сме приложили и сигналите ни до Висш съдебен съвет и прокуратурата против Гешев за осъществени от него закононарушения против правораздаването! Това написа водачът на БОЕЦ Георги Георгиев във Facebook.
Документите са подадени по едно и също време в представителството на Европейска комисия в София, както и непосредствено в Брюксел.

Прилагаме текста на Сигнала:

До: Председателят на ЕК,
Г-жа Вера Юрова -Комисар по Правосъдие и консуматори.
Г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на прокуратурата на Европейски Съюз
ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София

С И Г Н А Л
ОТ
Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”
ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

Като неправителствена организация в социална изгода и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, Групово дело „ БОЕЦ” представяме на вашето внимание следните обстоятелства и условия, водещи до обосновани подозрения за осъществени закононарушения от заместител на основният прокурор на България и претендент за основен прокурор, Иван Стоименов Гешев.

Във връзка с процедурата по желание на нов основен прокурор в България, като правоимащ индивид, съгласно чл.173. ал 3 от Закон за съдебната власт, БОЕЦ, в качеството ни на неправителствена организация с активност в социална изгода, внесохме редица сигнали, претенции и мнения във Висш съдебен съвет, ВКП и ИВСС.

В тези сигнали и мнения представихме данни, документи и причини, че процедурата по избора на основен прокурор е опорочена, както и данни за осъществени закононарушения против правораздаването от единственият претендент за основен прокурор, Иван Стоименов Гешев.

Представяме на Вашето внимание сигналите и мненията на БОЕЦ до институциите и чакаме вашият отговор, коментар и реакция във връзка опороченият избор на основен прокурор и опита на един мафиотски кръг отпред с депутата Пеевски и премиера Борисов да конфигурират и назначат на върха на прокуратурата един подвластен и злепоставен човек, който не има нужните морални, нравствени и професионални качества посредством една опорочена процедура и непрозрачна процедура. Тези тежки недостатъци на „ избора” провокираха и голям брой цивилен митинги и остра опозиция на гражданското общество, част от което е и БОЕЦ против беззаконието и подчиняването на прокуратурата на мафията посредством назначението на нейна марионетка за основен прокурор.

За тези наши дейности, сигнали и данни за пороци на процедурата и осъществени от Иван Гешев закононарушения БОЕЦ информирахме и Президента на Република България. Цитирайки един от нашите сигнали, като част от своите причини, Президента отхвърли да подпише Указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Предстои ново гласоподаване от Висш съдебен съвет на същата кандидатура.

БОЕЦ чакаме бърз отговор и действителна реакция от европейските институции за протичащото се в Българя по отношение на процедурата и избора на нов основен прокурор, които са в прорез с всички европейски правила, стандарти, полезности и правила. Като български и европейски жители и данъкоплатци чакаме стимулиран, а не фиктивен отговор и реакция изразяваща се в съответни дейности на Европейската комисия, в това число и публична позиция след запознаване с показаните от нас сигнали, данни и мнения.

Дата: 13.11.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ “

БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! СЕГА ГРАЖДАНИТЕ съдебномедицинска експертиза НА ХОД ОТНОВО!
БОЕЦ внесохме още на 26.10. Заявление за митинги пред Висш съдебен съвет до Столична Община и Столична дирекция на вътрешните работи за всички дати до края на годината! Миналият път господарите на Гешев – Пеевски и Борисов не позлволиха на свободните жители да изразим позцията си и блокирахме Орлов мост, с цел да бъдем чути! Сега ще бъдем пред Висш съдебен съвет! След отхвърли на Радев и безапелационното изказване на подвластното на мафията болшинство във Висш съдебен съвет, че ще прегласуват неотложно Гешев, то можем да чакаме, че още в четвъртък – 14.11. ще се опитат да повторят позорният избор на Гешев!

Всички причини са изречени! Всичко е изговорено! Показахме, че жителите сме по-силни от мафията. Знаем какво ни чака, в случай че позволим това да се случи. Сега непримиримите и будните би трябвало да се съберем и да спрем мракобесието, което завладява страната ни и чиито проводник е Гешев! Трябва да сме хиляди, би трябвало да ни видят, да ни чуят и усетят! Сега страхът е в техните сърца!

БОЕЦ ще бъдем там и призоваваме всички организации и жители да излезем и дружно да спечелим тази борба! Битката против мафията! Гражданите да си върнем страната.
УТРЕ - 9.00ч. - ВСИЧКИ ПРЕД Висш съдебен съвет!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР