Днес BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen

...
Днес BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen
Коментари Харесай

BMW, Daimler, Ford и VW с паневропейска мрежа зарядни станции

Днес BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group анонсираха основаването на нов венчър, основната цел на който е построяването на мрежа зарядни станции за бърз заряд (до 350 kW) на електрически автомобили, вследствие на което ще се подсигурява безпроблемното осъществяване на дълги преходи на територията на Европа.

Новият венчър на четирите автомобилни гиганта се назовава IONITY и според предвижданията ще дава отговор за изграждането на към 400 HPC (High-Power-Charging) зарядни станции до 2020 година. Очакванията за 2017 са свързани с реализирането на 20 точки в няколко европейски града.

“Първата паневропейска HPC мрежа играе основна роля в развиването на пазара с електрически коли ”, разясняват от IONITY. “IONITY ще даде опция да достигнем общата ни цел по предлагането на опция на клиентите да зареждат и заплащат бързо, с цел да се улеснят техните пътувания на дълги дистанции ”.

Първите 20 зарядни станции ще бъдат разположени в съществени пътни артерии в Германия, Норвегия и Австрия, като разстоянието сред тях ще бъде 120 километра. За 2018 година е планирано изграждането на още над 100 местоположения, на които ще могат да зареждат едновременно по няколко електрическия автомобил на различни производители.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group стартират IONITY с равно присъединяване, но венчърът е отворен и за други автомобилни производители.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР