Dnes.bgНай-резултатен за нашите беше Цветан СоколовБългария постигна третата си поредна

...
Dnes.bgНай-резултатен за нашите беше Цветан СоколовБългария постигна третата си поредна
Коментари Харесай

България с трета победа на Евроволей – над Португалия

Dnes.bg

Най-резултатен за нашите беше Цветан Соколов

България реализира третата си поредна победа в груповата фаза на Евро 2019 по волейбол при мъжете. В трета среща от група " А " " трикольорите " победиха извънредно мъчно с 3:1 (25:22, 28:30, 25:23, 25:22) състава на Португалия в най-трудния си дуел на шампионата досега, траял 129 минути.

Успехът във френския град Монпелие класира България за идната фаза в шампионата.

В първата част българите изоставаха с 16:20, само че по-късно разрешиха на португалците да създадат единствено две точки и поведоха в резултата след 25:22 и сполучливо нахлуване на Цветан Соколов.

Във втория гейм България водеше с 13:8 и 20:14, само че португалците наваксаха изоставането си и изравниха до 24:24. Крайното 28:30 пристигна след пропуснати благоприятни условия за довеждане докрай на частта.

В третия гейм воденият от селекционера Силвано Пранди състав също позволи съществени съмнения, само че задатъкът от 20:16 се оказа задоволителен за крайното 25:23.

В четвъртата част българският им изоставаше с 13:16, само че реализира съдбоносен поврат за за 21:19, с цел да затвори дуела при 25:22 след мощен сервис и ас на нападателя Тодор Скримов.

Най-резултатен за България стана диагоналът Цветан Соколов със своите 33 точки. Скримов добави още 13 точки за скъпия триумф, който е реванш за провалянето против португалците в Лигата на нациите по-рано през лятото на 2019 година.

Алешандре Ферейра се отличи с 22 точки за тима на Португалия.

В понеделник България ще играе против домакина Франция, до момента в който във вторник българите срещат Италия в последния си мач от груповата фаза на шампионата.

/БТА/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР