Днес беше проведена среща, на която бяха уточнени превантивните мерки,

...
Днес беше проведена среща, на която бяха уточнени превантивните мерки,
Коментари Харесай

Пръскат магистралата и големите паркинги в Пловдив заради чумата!

Днес беше извършена среща, на която бяха конкретизирани превантивните ограничения, които се подхващат в региона за попречване на разпространяването на чума по животните. На срещата, която се състоя по самодейност на регионалния шеф Здравко Димитров, присъстваше шефът на Областната дирекция по сигурност на храните – доктор Камен Янков, заместник-областният шеф Димитър Керин - ръководител на  епизоотичната комисия към Областна администрация - Пловдив и специалисти, а дейностите се координираха с екипи на АПИ, ОДМВР и РДГ.

От през днешния ден стартира обеззаразяването на пътната инфраструктура в региона с дезинфекционния препарат " Виркон S “. Ще бъде дезинфекциран регионът на Автомагистрала " Тракия " при разклоните за Цалапица и Белозем и пътищата сред Карлово и Калофер, Първомай - Поповица и пътят за Асеновград. Ще бъдат дезинфекцирани и по-големите паркинги в Пловдив. Акцията по дезинфекцията на съответните места ще бъде извършена от екипи на АПИ, които разполагат със съответната техника.

В момента четири екипа от ОДБХ организират разяснителна акция по места, която има за цел да изясни подхванатите ограничения за предварителна защита, базирайки се на действителностите на сегашната епидемиологична обстановка, както и на опита от предишните на случаи на поява и битка с огнища на заболявания.

На входно-изходни артерии ще бъдат сложени и полицейски патрули, които ще наблюдават за нелегално превозване на животни. Ловните дружинки в региона също са инструктирани и подготвени за взимане на проби от дивите животни при отстрел. Те са оборудвани с нужните хладилни чанти, с които да придвижват пробите до лабораториите.

На 24 юли от 09.00 часа в Областна администрация Пловдив  ще бъде извършено заседание на епизоотичната комисия, на което ще бъде докладвано за настоящата епизоотична конюнктура в региона и резултата от превантивните ограничения за попречване разпространяването на заболяването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР