Днес бе направена първа копка за изграждане на Национална онкологична

...
Днес бе направена първа копка за изграждане на Национална онкологична
Коментари Харесай

Стартира изграждането на Национална онкологична болница Дева Мария в Бургас

Днес бе направена първа копка за създаване на Национална онкологична болница „ Дева Мария “ в Бургас. На историческото събитие участваха кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, ръководителят на Общински съвет проф. Севдалина Турманова, депутатът Севим Али, ректорът на университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Магдалена Миткова, Димитър Бойчев, шефът на КОЦ Бургас проф. Христо Бозов, общински съветници от всички политически сили и голям брой общественици.  

Амбициозният план се осъществя от притежателя на университетска болница „ Дева Мария “ - Семир Абумелих. Той е на стойност 50 млн. лева Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена повърхност. Тя ще бъде обвързвана с топла връзка на 5 равнища с до момента съществуващата болница „ Дева Мария “. Новата постройка ще е висока 12 етажа, а в допълнение ще има един сутеренен и два подземни етажа. Двете подземни равнища са планувани за лъчелечение и ядрена медицина. В плана са планувани два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с опция за обмисляне на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон. Диагностично-консултативен център ще бъде ситуиран на партерния етаж, а 10 специалности ще си разделят осем етажа. На девети етаж ще се построи лечебно VIP поделение, в което стаите ще бъдат със специфичен дизайн и площ, по образеца на международните водачи в болничното лекуване. Интересна е и концепцията за десети етаж, очакван напълно за университетски потребности - тук ще има конферентни зали за телемедицина, зала и библиотека.  
Бургас се побратими с южнокорейския град Улсан
Днес в Община Бургас се състоя публична гала за сключване на Споразумение за побратимяване сред градовете Бургас и Улсан, Южна...

Символичното начало на градежа стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от автомагистрала „ Струма “ и от вкъщи за остарели хора в с. Рояк и продължи с молебен, отслужен от отец Стилиян от храма „ Свети Никола “ в Черноморец. 



„ Имаме упоритостта това здравно заведение да стане новата Национална онкологична болница на България - и като съоръжение, и като експерти, и като инфраструктура. Това е болница от последващо потомство, проектирана на база освен актуалните, само че и бъдещите потребности на медицината. Обиколил съм доста сходни лечебни заведения в чужбина, с цел да си отговоря на един единствен въпрос - за какво хората избират да се лекуват там? Отговора го имам и на негова база се построява тази постройка. “, сподели вложителят Семир Абумелих. Той бе безапелационен, че построяването на болница от сходен сан не е по силите на един човек, а на цялото общество.  

Като знак на това, че реализирането на подобен огромен обект е отборен труд, Семир Абумелих предложения присъстващите да са дружно с него в тази първа копка. Повече от 50 индивида по едно и също време разкопаха земята и сложиха началото на новото здравно заведение.  
Община Бургас засади 60 дървета
Община Бургас засади над 60 дървета в к-с „ Изгрев “. Те са ситуирани към новата многофункционална зала за спорт и огромни...



„ Аз помня първата копка на постройката, която е зад мен и тогава задачата беше да започва процеса на актуалното опазване на здравето и бургаските майки, които раждаха в Сливен, да се върнат в Бургас. Това се случи. Сега си слагаме национална задача - а това е доста високо предизвикателство. “ сподели в своята тирада кметът Димитър Николов.  

„ Поздравления за подбора на водещи експерти, които към този момент работят и ще работят тук, тъй като имах опцията доскоро да видя едни от най-хубавите експерти, с които съм работила в Стара Загора като регионален шеф на Стара Загора. Те към този момент са тук в Бургас. Поздравявам вложителите и за това, че постановат европейски модел, изграждайки жилищен корпус за медицинските експерти, които ще работят. “, сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова, визирайки почналия в съседство градеж на служебни жилища за потребностите на чиновниците на университетска болница „ Дева Мария “.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР