Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето

...
Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето
Коментари Харесай

Радев за подкрепеното вето: Българският парламент прояви отговорност

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното несъгласие върху разпореждания от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това декларира в своя позиция президентът Румен Радев, откакто през днешния ден Народното събрание единомислещо поддържа ветото, което той наложи на текстовете.

" Истинският недостиг в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние обаче е неналичието на безапелационен пакет от обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-силно засегнатите в тази обстановка – дребният и междинен бизнес и хората, които ще изгубят работа, сигурност, успокоение и вероятност за своето бъдеще ", отбелязва в позицията си президентът.
Извънредно състояние: Депутатите одобриха президентското несъгласие Отпадат текстовете, свързани с погрешната информация и спекулата
Той приканва изпълнителната и законодателната власт " да се концентрират и върху обществената и икономическата обстановка в страната в условия на изключително състояние ".

Радев разяснява, че ограничения в тази посока към този момент са приели страни като Франция и Германия, както и страни с по-ограничени благоприятни условия: " Трябва да преодолеем растящото общественото напрежение с съответни и ясни ограничения, които да дадат на българските жители успокоение и убеденост в личната им страна ".

Коронавирусът и България Болните от COVID-19 минаха 200 Без лекции в Софийския университет до 10 май поради ковид ПФЛ предложи няколко разновидността за довеждане докрай на сезона в Първа лига Гърция вкарва ограничавания за влизане на непознати жители без ясна цел на пътуването С религия против пандемията: Отец поръси Бургас със светена вода… от пикап (ВИДЕО) Снеговалеж по време на рецесия: Зимата се завърна. 172 снегорини чистят улиците Димитър Манолов: Без подозрение ще се усили безработицата поради изключителното състояние И Папи Ханс написа ария за ковид bTV Репортерите: COVID-19 Проф. Никола Владов: Ключовата дума през днешния ден е дисциплинираност Писмо до майка ми: Как живеят фамилиите на лекарите на първа линия? Сложи ли се завършек на междуградските пътувания? Лъчезар Богданов: Каквито и ограничения да се вземат, няма по какъв начин да се компенсират вредите върху стопанската система Кметът Николай Грозев: Мерките в квартал „ Шести ” в Нова Загора дават резултат Заразените с ковид у нас са към този момент 187 Мотивите на президента Радев за несъгласие на част от Закона за изключителното състояние Случаите на COVID-19 в Бургас към този момент са 6 Талантливи девойки възпяха борбата с ковид Психолог: Важно е да имаме структурирано всекидневие в обстановката на изключително състояние Какви ограничения се вземат в БДЖ поради ковид?
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 201 14 3 3 Света 358805 21375 15433 100655 Заразени* Нови Починали България 201 14 3 Света 358805 21375 15433
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР