Днес българският национал Пламен Илиев празнува своя 29-и рожден ден.

...
Днес българският национал Пламен Илиев празнува своя 29-и рожден ден.
Коментари Харесай

БФС поздрави национал

Днес българският национал Пламен Илиев чества своя 29-и рожден ден. Вратарят е роден на 30 ноември 1991 година в Ботевград, а футболният му път започва от школата на локалния Балкан. Дебюта си в професионалния спорт прави с екипа на Видима-Раковски (Севлиево), а в края на 2010-а Илиев е притеглен в столичния Левски. С екипа на " сините " изиграва 123 мача във всички шампионати, преди да премине в румънския Ботошани. Между 2017-а и 2019-а играе за различен отбор от северната ни съседка - Астра (Гюргево), след което се завръща у нас, с цел да облече фланелката на първенеца Лудогорец (50 мача във всички шампионати до момента).

Двукратен първенец на България с Лудогорец, притежател на Суперкупата на страната, повторен финалист за Купата на България с Левски, играе и край за Купата на Румъния с Астра. За националния тим дебютира през март 2012-а в контролата с Турция, а досега има 17 мача за представителния отбор.

" Българският футболен съюз честити празника на Пламен Илиев и му желае здраве, шанс и още доста триумфи на футболния терен! ", написа уеб сайтът на БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР