Днес България празнува. Причина за това е добрата новина, която

...
Днес България празнува. Причина за това е добрата новина, която
Коментари Харесай

България празнува: На деветия ден доброволци откриха Александър

Днес България чества. Причина за това е положителната вест, която беляза съботния ден - 12-годишният Александър, който изчезна на 11 ноември в Перник, беше открит. Доброволци го откриха на труднодостъпна околност над Радомир.

Спасителната акция, която е невиждана по бройка, продължи 9 дни. В петък бащата на детето Александър Цветанов разгласи премия от 100 000 лева за този, който откри сина му.

Момчето бе намерено премръзнало и обезводнено в 14.27 часа от доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов. По думите им детето е оживяло, тъй като се е борило и бяха безапелационни, че пари не желаят. 

Новината, че Сашко е открит развълнува цяла България. В обществените мрежи се появиха хиляди мнения от хора, приветстващи щастливата вест.

Бащата на 12-годишно дете също разгласява известие във Facebook, гласящо: " Сашо се усеща добре и се гушна в мен! Благодаря на всички! "



По-рано денем кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи: " Вече можем да се усмихнем. Детето е открито живо от планински спасители и е добре. До понеделник ще бъде в " Пирогов ". Призоваваме да не бъдат притеснявани няколко дни ".

Александър беше откаран за проучвания в " Пирогов " незабавно, откакто беше открит. От лечебното заведение оповестиха, че са му били направени голям брой проучвания и " все още няма нищо притеснително " в положението му. Момчето ще остане в болничното заведение още няколко дни, с цел да бъде следен, като с него ще работят експерти, включително ще бъдат ангажирани и детски психолози.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР