Днес азиатските акции последваха ръста на Уолстрийт от вчера, след

...
Днес азиатските акции последваха ръста на Уолстрийт от вчера, след
Коментари Харесай

Азиатските акции последваха Уолстрийт нагоре, след като Фед вдигна лихвата

Днес азиатските акции последваха растежа на Уолстрийт от през вчерашния ден, откакто централната банка на Съединени американски щати подвигна главната си рента с 50 базисни пункта, само че в изказването си звучеше по-умерено, в сравнение с някои се притесняваха, което усъвършенства инвеститорските настройки и докара до поевтиняване на $.

Цените на петрола скочиха, откакто Европейският съюз показа детайлности към проекта си за възбрана на потреблението на съветски нефт, което ускори опасенията по отношение на предлагането.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се увеличи с 0.93%, само че търговията се осъществяваше при ниски размери, защото японският и корейският пазари са затворени поради празници.

Китайските акции не се включиха в общия растеж, откакто увеличаващите се случаи на COVID-19 и строгият локдаун във финансовия център Шанхай се отразиха на пазарните настройки.

Ръстът в Азия последва този на Уолстрийт, където през вчерашния ден показателят Dow Jones Industrial Average се увеличи с 2.81%, S&P 500 добави 2.99%, а софтуерният Nasdaq затвори с 3.19% нагоре.

Хонконгският главен показател Hang Seng набъбна с 0.77% в ранната търговия през днешния ден, като софтуерният бранш в показателя записа покачване от 1.43%.

Австралийският главен показател S&P/ASX 200 също се показа мощно с покачване от 0.61%.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 отвори с намаляване от 0.16% след възобновяването на търговията след трите почивни дни в страната.

Стъпката на увеличение на главната рента от страна на Фед е най-голямата от 22 години насам. Председателят Джером Пауъл съобщи, че банката е подготвена да утвърди сходни покачвания на лихвата и на идните срещи през юни и юли.

Пауъл също по този начин разгласи, че Фед "не обмисля интензивно " покачване на лихвата със 75 базисни пункта, с което ограничи някои пазарни упования за по-агресивни дейности по стягане на паричната политика.

Това докара до поевтиняване на $, което се резервира и през азиатската сесия.

Доларовият показател се намали до 102.49, откакто през вчерашния ден доближи равнището от 103.63.

Щатските държавни облигации не се търгуват поради почивния ден в Япония, само че доходността им също падна през вчерашния ден. Тази по 10-годишните бумаги за последно беше на равнище от 2.9402%, откакто пред това беше над 3%.

Петролът продължи да нараства през днешния ден, откакто Европейският съюз очерта проектите си за ограничение и прекъсване на вноса на съветски нефт.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха с 0.4% до 108.21 $ за барел, а тези на брента се оскъпиха с 0.36% до 110.54 $ за барел. И двата сорта нарастнаха с по над 5 $ на барел през вчерашния ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР