Днес американците отбелязват своя национален празник - Деня на независимостта.

...
Днес американците отбелязват своя национален празник - Деня на независимостта.
Коментари Харесай

САЩ отбелязват Деня на независимостта

Днес американците означават своя народен празник - Деня на независимостта. Те го одобряват рожден ден на нацията и тази година ще го честват за 241-и път.
 
В този ден постоянно хората се насочат на път, с цел да навестят свои близки и родственици в други щати на Америка. Затова управляващите на страната ускоряват значително ограниченията за сигурност по пътищата, както и на публични места.
 
На 4 юли 1776 година във Филаделфия, щата Пенсилвания, е призната Декларацията за независимостта, която е била готова от комисия от петима души, ръководени от бъдещия трети президент на Съединени американски щати Томас Джеферсън.
 
Според този документ 13-те английски колонии на източното крайбрежието на Северна Америка, афишират независимостта си от Англия и към този момент публично се афишират за " свободни и самостоятелни щати ".
 
Декларацията за независимостта става първият формален документ на новата страна, която получава името Съединени американски щати на Америка. Кралят на Англия Джордж Трети получава известието за независимостта на колониите чак след два месеца - на 10 септември.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР