Днес Американска търговска камара в България (АТК) обсъди стратегически теми

...
Днес Американска търговска камара в България (АТК) обсъди стратегически теми
Коментари Харесай

Президентът на Американска търговска камара в България: Има значителен ръст на инвестиции от САЩ и Канада

Днес Американска комерсиална камара в България (АТК) разиска стратегически тематики с Правителството на Република България, измежду които бяха устойчивото икономическо развиване, върховенството на закона, образованието, енергийната тактика (в това число диверсификация и декарбонизация), опазването на здравето, публичните поръчки и други

Всички те са измежду Приоритетите на АТК и са разпознати от Комитетите на Камарата и нейните членове, които имат и съответни оферти за решения, които биха донесли изгоди за обособените браншове и заинтригувани страни. Дискусията бе част от Календара със събития на организацията и посрещна над 250 посетители.

Със събитието Камарата означи 120 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати.

В събитието взеха участие акад. Николай Денков, министър-председател на Република България, Асен Василев, министър на финансите, проф. Галин Цоков, министър на образованието, Богдан Богданов, министър на стопанската система и промишлеността, както и заместник-министрите Мартин Гиков (иновациите и растежа) и Емил Дачев (правосъдие), които взеха присъединяване в полемиката с членове на Камарата.

Сред гостите бе и Андреа Брулет-Родригез, заместник-посланик на Съединени американски щати у нас.

„ Американска комерсиална камара със своето широкообхватно портфолио от мрежа, експертен потенциал, опит и благоприятни условия за контакти е сред най-надеждните сътрудници в бизнес-общността в България на всяко едно държавно управление, което има евроатлантическа ориентировка, има за цел да реализира нужните промени в голям брой области, измежду които са опазване на здравето, енергетика, обучение, пазар на труда, защита, цифровизация и други Нашето последно изследване за американските вложения в България демонстрира, че има забележителен растеж на вложения от Съединени американски щати и Канада у нас. Тези впечатляващи данни носят нов прочит за значимостта и дълготрайните взаимоотношения в редица области. Обаче, други наши данни, отчети и нашият опит в Камарата демонстрира, че този растеж би могъл да е още по-голям, в случай че в България се ползва в по-голяма степен правилото на върховенството на закона, премахне се ненужната администрация, и публичните поръчки в редица браншове станат по-прозрачни. Ние сме подготвени да работим дружно, с цел да създадем България едно по-добро място за вложения и за нейните жители. “ – посочи Оливие Маркет, президент на Американска комерсиална камара в България при разкриване на събитието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР